StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Peter Vandenbempt wijst Arnauld Mercier met de vinger.
In zijn wekelijks praatje op maandagochtend bij Radio1 maakte Peter Vandenbempt een balans op van het voorbije weekend. Ook nu ging het in eerste instantie over de ploegen die mikken op play-off I en Vandenbempt had het over een race van kreupele paarden die strompelend naar de eindmeet willen. In diezelfde stijl verloopt volgens Peter de degradatiestrijd met Cercle, W-B en Oostende.
Cercle Brugge dat na het verlies in Eupen van 2 weken geleden uitgeteld leek, kan profiteren omdat W-B en Oostende het laten afweten waardoor de Vereniging uit Brugge die overigens volgens Vandenbempt veruit het beste voetbal speelt van de ploegen onderin, terugkeren. Wat Waasland-Beveren betreft vond hij dat Arnauld Mercier in de fout was gegaan door zijn spitsen in het wedstrijdslot naar de kant te halen en te vervangen door verdedigers waardoor de druk toenam en de offensieve aanspeelpunten voorin verdwenen. Daar valt uiteraard wat voor te zeggen, maar indien de wedstrijd 60 seconden minder lang had geduurd hadden we anderzijds Mercier moeten complimenteren met het prachtig resultaat. Uitersten liggen soms dicht bij mekaar !
Het belooft in ieder geval een ongelooflijk spannende eindstrijd te worden tussen Cercle, W-B en Oostende. De Bruggelingen gaan komend weekend op bezoek bij het gisteren verrassende Moeskroen (winst in Waregem), Oostende ontvangt thuis datzelfde Zulte-Waregem en W-B trekt naar Mechelen dat als winnaar van het weekend uit de bus kwam in de strijd voor een po1-ticket. Op papier lijkt mij de opdracht van W-B Achter de Kazerne het zwaarst, maar met dezelfde ingesteldheid als die van zaterdagavond in Brugge, is een goed resultaat niet onmogelijk.

* Yellow Blue wint in aanwezigheid van een bijzonder publiek.
Zaterdagavond won YB met 2-0 van Sinaai. Het was een verdiende overwinning waarin de doelpunten na rust vielen. Yellow Blue heeft een abonnement genomen op de zesde plaats in de rangschikking en gaat volgende speeldag op bezoek bij de nr2 van het klassement Doorslaar Lokeren.
Het bijzondere aan deze thuiswedstrijd tegen Sinaai zat hem in de aanwezigheid van een 50tal bijzondere bezoekers waarover Geert De Vreese hierna wat meer uitleg geeft.
"Er waren ruim 500 toeschouwers waar onder dus een 50-tal buitenlanders. Zaterdagnamiddag had immers een vergadering plaats in motel Beveren van het overkoepelende orgaan genaamd Supporters Direct Europe. Dat is een vereniging waar enkel clubs zijn aangesloten waarvan de supporters inspraak hebben in het beleid, of zoals ze zeggen "fanowned clubs" en daar is Yellow Blue dus eentje van. Al die buitenlandse mensen kregen voor de partij een footlunch aangeboden en hebben dus ook de match bijgewoond. Zo waren er mensen uit Cyprus, Tsjechie, Israel, Ierland, Nederland, Engeland, Polen en nog verschillende landen. Zo heb ik een korte babbel gehad met een supporter van Bohemians Praag en de naam van die club liet meteen een belletje rinkelen bij mij. In 1987 speelde Beveren trouwens nog Europees tegen deze club. En die man wist ook nog dat zijn club toen werd uitgeschakeld door geelblauw met twee doelpunten van de beroemde David Fairclough. Altijd leuk om zulke herinneringen te kunnen ophalen."

PVW.