StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoop doet leven, zei een wijs man ooit...

Dixit Will Tura, en verdorie die mens heeft gelijk. Eerlijk gezegd weet ik ook niet waar ik de positiviteit vandaan haal maar een andere keuze hebben we niet. WB staat misschien aan de rand van de degradatie, maar het kalf is nog niet verdronken. Vier finales moeten zorgen voor onze redding. Na een heel jaar slecht voetbal is het ultieme moment aangebroken waar de spelers kunnen laten zien wat ze écht waard zijn.


Makkelijk wordt het echter niet

Nee, een sinecure gaat het niet worden. Te beginnen bij de heropleving van KV Mechelen. Daar loopt het eigenlijk al mis. De Kakkers zijn terug vertrokken na een teleurstellende reeks aan verliespartijen. Thuis tegen RSC Anderlecht konden ze knap én verdiend de drie punten thuishouden. KVM doet nog volledig mee voor Play Off I en zullen tegen ons Beveren alles uit de kast halen om ook ons opzij te zetten.

Aan ons om ervoor te zorgen dat ze hun kast volledig moeten leeghalen, en zelfs dan nog niet winnen. Een punt, dat moét, al de rest is een mooie extra. Daarmee komt Cercle nog niet gelijk mits zij zelf winnen op het veld van Moeskroen. Daarna ontvangen wij met één punt bonus RSCA, terwijl Cercle de Buffalo's over de vloer krijgt. Ook hier moet minstens een gelijkspel behaald worden. Ervan uitgaande dat de Vereniging niet wint, behouden we de voorsprong van een punt.

De laatste twee wedstrijden worden essentieel

Op de voorlaatste speeldag trekken wij naar Moeskroen. Een ploeg die ons, zeker op verplaatsing, enorm ligt. In zeven uitwedstrijden op Le Canonnier verloren we geen enkele keer. WB ging drie keer met een puntje naar huis en maar liefst vier keer met de winst. De geschiedenis speelt duidelijk in ons voordeel. Ik denk stante pede terug aan Langil die drie jaar geleden met zijn flitsen de hele verdediging van Moeskroen oppeuzelde en ons zo de drie punten bezorgde. Ik geloof dat ook Koita en Dierckx in staat zijn om de flanken van Les Hurlus pijn te doen. Op dezelfde speeldag gaat Cercle op bezoek bij Brugge. De leider heeft er alle baat bij zoveel mogelijk punten te pakken in de strijd om de titel. Dat het een derby is komt er dan nog eens bij, die wil je altijd winnen. Ik ga ervan uit dat de Vereniging hier verliest. In het best mogelijke scenario winnen wij in Moeskroen en verliest Cercle van Club. Dat geeft ons een voorsprong van vier punten. En die kan je op één speeldag niet meer inhalen.

Moet Oostende zich nog zorgen maken?

Op financieel vlak zeker niet meer. De Amerikaanse investeerder legde meteen de nodige miljoenen neer. Het zwaard van Damocles, in de gedaanten van een faillissement hangt dus niet meer boven hun hoofd.

Maar op sportief vlak zijn de zorgen des te groter. KVO ontvangt thuis nog de buren uit Zulte, trekt nog naar Antwerp, krijgt Racing Genk nog over de vloer en moet het in de laatste spurt misschien nog uitvechten tegen Cercle. Dus neen, ook zij kunnen nog niet gerust slapen.

Ik gooi mijn beroep als scenarioschrijver even over een andere boeg. Waasland-Beveren en Cercle redden zich, maar Oostende is eraan voor de moeite. Hoe realistisch is dat? Wel, best realistisch als je het mij vraagt.

Ik zie ze niet winnen van Zulte Waregem. Play Off I is voor de mannen van Franky Dury een absolute must. Zij moeten winnen én hebben meer kwaliteit. KVO is daarentegen een ploeg zonder zelfvertrouwen en zit in een hele negatieve vibe.

Daarna trekken ze naar Antwerp. RAFC doet mee voor Europees voetbal. Zij moeten nu zoveel mogelijk punten halen om enerzijds de concurrenten te volgen maar anderzijds bij eventuele slippers van die ploegen uit te lopen in de stand. Die kans zal Den Antwaarp zeker niet laten liggen. Vervolgens komt KRC Genk op bezoek. Voor hen hetzelfde verhaal als bij Zulte. PLay off I halen is een must.

En dan op de laatste speeldag trekken ze nog naar Cercle. Volgens mijn prognose zijn wij op dat moment al gered, laat ze het dus maar onder elkaar uitvechten. Maar ik vermoed dat Cercle daar aan het langste eind zal trekken.

Voel jij je wel goed, Seppe?

Het is allemaal heel rooskleurig, dat besef ik. Ik wil tot in den treure herhalen dat het voetbal dramatisch is, de gang van zaken binnen de club een ramp en we hebben 26 speeldagen moeten wachten op een toegift van het bestuur naar de abonnees toe (en eigenlijk is dat zelfs niet eens waar).

Maar goed, stilstaan is achteruit gaan. Naïef als ik ben houd ik mij voorlopig vast dat we nog vier speeldagen moeten vechten om te overleven. Daarna kunnen we bouwen aan beterschap.

Dus ja Will, hoop doet inderdaad leven.

Seppe Meul.