StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SLECHTST MOGELIJK MOMENT OM NAAR MECHELEN TE GAAN.

We kunnen er niet omheen, maar op 4 speeldagen van het einde van de reguliere competitie is de degradatiestrijd in volle hevigheid ontbrand. De media zal zijn aandacht dus niet enkel moeten richten op het zesde en laatste play-off I-ticket waarvoor nog de nodige kandidaturen open staan, want Cercle, W-B en Oostende zijn van plan hun huid duur te verkopen en dat de Bruggelingen zich alsnog in dit debat hebben gemengd, verdient een groot compliment voor Storck en zijn Monegaske huurlingenleger.

Wat is er toch aan de hand met die wedstrijden tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren ? Ze staan telkens op de agenda kort bij het einde van de reguliere competitie en zijn niet van belang ontbloot. De sporen van die een kleine 2 jaar geleden in Mechelen blijven vooral in Beveren zichtbaar en er was die laatste speeldag een paar jaar daarvoor toen KV in blessuretijd Cercle een loer draaide, goed voor het behoud van W-B dat niet verder was geraakt dan een brilscore op de Freethiel tegen Lokeren. In deze 2 voorbeelden was er telkens slechts één belanghebbende (het verlies van W-B in de bewuste match 2 jaar geleden bracht weliswaar weinig zoden aan de dijk voor KV), maar morgen hebben de 2 ploegen er het grootste belang bij 3 punten te kunnen bijschrijven. KV met het oog op deelname aan po1, W-B om zijn voorsprong van 3 punten op Cercle te consolideren of uit te breiden. Beiden hebben er dus het grootste belang bij voor de overwinning te gaan, maar alhoewel het bij aanvang van de match niet het opzet mag zijn, zou W-B met een puntendeling meer gediend zijn dan KV.

Na 4 opeenvolgende nederlagen stond KV Mechelen afgelopen zaterdag weer op scherp. Anderlecht was het kind van de rekening en verloor met 2-0 Achter de Kazerne, goed voor een waarschijnlijk fatale po1-tik. KV is door die overwinning weer volop gelanceerd en heeft een op papier haalbaarder programma dan zijn concurrenten. Reken maar dat Joachim Van Damme morgen de grote patron van KV zal zijn en wat oogstte Jo afgelopen maandag in Extra Time een geweldig compliment voor de over-mijn-lijkmentaliteit waarmee hij een mogelijk gevaarlijke aanval van de bezoekers in de kiem smoorde. De verbetenheid waarmee Joachim dat deed en tegelijkertijd met zijn gelaatsuitdrukking enkele ploegmaats doodbliksemde, die verantwoordelijkheid neemt bij Anderlecht niemand op zich merkte Philip Joos op. Sterk Jo !

Heeft W-B dan niks te zoeken in het Afas-stadion ? Als het met de mentaliteit begint waarmee het nagenoeg succesvol was in Brugge, zeker wel. Vanuit een goeie organisatie loeren op enkele scherpe counters via Koita en Dierckx als deze laatste fit wordt bevonden, kan volstaan voor een onverhoopt resultaat. Tegen een energiek spelend KV zullen de truitjes nat gemaakt moeten worden en spelers die na de match plannen om nog eens langs dancing Carré te passeren, blijven beter thuis. Ik heb er echter niks op tegen dat mits 3 punten op zak, de hele bus eens stopt aan diezelfde dancing !

Patrick Van Wesemael.