StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou de voetbalpolitie in Mechelen en Moeskroen een ticket hebben gekocht ?
KV Mechelen - Waasland-Beveren van een kleine 2 jaar geleden zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als één van de meest besproken duels, uiteraard gelinkt met de toen tegelijkertijd gespeelde match Eupen - Moeskroen. Met KV - W-B en Moeskroen - Cercle staan er deze avond 2 bijzonder interessante confrontaties op het programma met belangen boven- en onderaan het klassement.
KV Mechelen, maar al gaat het hier over een waterkansje, ook Moeskroen kan mits een karrevracht geluk, theoretisch nog aan een ticket voor po1 geraken.
Onderin zal W-B proberen Cercle achter zich te houden in de degradatiestrijd met Cercle en bij elk van deze ploegen zit er iemand voor wie de wedstrijd van vanavond heel speciaal zal zijn. Joachim Vandamme was er in de bewuste wedstrijd van 2 jaar geleden niet bij, maar alhoewel geen mens twijfelt aan waar Vandamme naartoe wil met KV, zal het Jo zeker iets doen de ploeg die hem in de donkerste periode uit zijn voetbalcarrière een levenslijn gaf, dieper in het sportieve moeras te zien zakken in geval van winst van KV en Cercle.
Trouwens, W-B gaf hem de kans aan die fantastische comeback te werken, maar alle credits komen hem en hem alleen toe. Het kan een idee zijn, maar ik heb zo het gevoel dat Joachim nooit eerder beter stond te voetballen. Echter, gezien de voorgeschiedenis van deze wedstrijd, mogen we er niet aan denken dat Vandamme straks een ongelukkige tussenkomst maakt met vervelende gevolgen. De kans dat hij tegen W-B scoort lijkt mij groter, maar ik zou deze avond voor een keer liever niet in de schoenen van Jo willen staan. Een beetje vergelijkbare situatie is er met de trainer van Cercle Bernd Storck die overigens 2 jaar geleden op de bank zat bij Moeskroen toen Eupen in een klein half uur liefst viermaal de defensie van Storck en co te grazen nam. We moeten als W-B zijnde hopen dat Moeskroen straks een stuk minder vriendelijk is voor de tegenstander dan destijds.

PVW.