StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B HEEFT ZIJN LOT NIET MEER IN EIGEN HANDEN.

GROTE MENEER Van Damme velt het vonnis van zijn dorpsclub.
Waasland-Beveren heeft zaterdagavond 90 minuten achter de feiten aangelopen na een zoveelste aarzelende start. Binnen het kwartier stond er een beslissende 2-0 op de bordjes en mochten de Waaslanders blij zijn dat het geen 3-0 was. Enkel op slag van rust was Vukotic kortbij een wie zal het zeggen hoopgevende aansluitingstreffer en meteen na de 3-0 vond Tuur Dierckx de bovenkant lat op zijn weg naar de eerredder, maar op de uiteindelijke 4-0 in de slotminuut viel niks af te dingen. De keiharde cijfers spreken boekdelen : meest gepasseerde defensie en minst gescoord van de JPL. Misschien moet de clubleiding van W-B maar eens een voorbeeld nemen aan de gemiddelde leeftijd van de Mechelse doelpuntenmakers. Er zitten ook heel wat heropgeviste spelers met als mooiste, maar tevens pijnlijkste voorbeeld Joachim Van Damme. Maar ook een Nicola Storm en Thibault Peyre zijn gasten die kort geleden nog in tweede klasse voetbalden en zo zijn er wel meer bij KV.

De realiteit is thans zo dat W-B er goed aan doet nog een 4 op 9 te pakken uit de 3 resterende matchen, want anders bestaat de kans dat Cercle en Oostende het in de laatste wedstrijd op een akkoordje kunnen gooien voor een puntendeling.

We begrijpen dat er veel supporters zijn die na gisteren de hoop op een goeie afloop hebben opgeborgen, maar misschien moeten we dat niet doen. "Blijven geloven", noemde Stef Peeters de voornaamste oorzaak waarom Cercle op dit moment het onwaarschijnlijke heeft gerealiseerd. Onze huidige ploeg is in staat geweest tot 9 punten afstand te nemen van de Vereniging, al heeft Cercle zich tijdens de wintermercato wel nog flink versterkt natuurlijk. Trouwens, het valt mij op dat de Bruggelingen in STVV en Moeskroen ver van hun beste voetbal speelden, maar toch de punten pakten, terwijl zij voordien beter voetbal brachten, maar met lege handen achter bleven. In Brugge en Mechelen verliezen kan gebeuren voor een ploeg als Waasland-Beveren, maar alhoewel verrassend, blijft het knap dat Cercle daarvan optimaal heeft geprofiteerd. De programma's van W-B, Cercle en Oostende zijn qua moeilijkheidsgraad perfect vergelijkbaar, maar W-B heeft thans van deze ploegen het minst gewonnen aantal wedstrijden (5) tegenover 6 voor de concurrentie en dat betekent minstens een puntje meer halen. Hoe dreigend de lucht vandaag boven de Freethiel ook is, we moeten er in blijven geloven zoals Cercle dat heeft gedaan vanuit hun hopeloze situatie. Het kan zeker nog, maar het moet beter dan gisteren Achter de Kazerne en zo moeilijk kan dat nu ook weer niet zijn. O ja Meneer Van Damme, voor de supporters van W-B blijf je onze klasbak, maar voor een aantal kenners was je net iets te traag voor het niveau eerste klasse en speelde je te vaak op het randje van het toelaatbare, waarschijnlijk door dat gebrek aan snelheid. Doe zo gerust verder makker, want je hebt al die critici op snelheid gepakt. Lees hierna het verslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B GAAT MET DE BILLEN BLOOT IN MECHELEN

W-B heeft zonet met zware 4-0 cijfers verloren in Mechelen.
KV Mechelen greep Waasland-Beveren bij de keel. Geel-blauw vond geen antwoord en onderging het spel. Na vier minuten redde Nordin Jackers goed op een inzet van Joachim Van Damme. Na zeven minuten was het reeds achtervolgen geblazen. De Camargo liet de netten trillen. De grensrechter vlagde aanvankelijk nog voor buitenspel, maar de VAR keurde de 1-0 toch goed. De daaropvolgende kans was meteen opnieuw raak. Op een hoekschop schoot de bal door naar de alleenstaande Peyre die de 2-0 binnen duwde. Andreas Wiegel hielp de thuisploeg ei zo na door de bal bijna in het eigen doel te koppen. Gelukkig ging de bal in het zijnet.
KVM liet het gaspedaal wat los en W-B kwam in de wedstrijd. Aleksandar Vukotic trachtte zelf de doorbraak te forceren en ging op wandel. Meer dan een vrije trap kon hij echter niet versieren. Vlak voor de rust was er dé kans op een aansluitingstreffer. Vukotic trapte echter te zacht in en zag zijn poging afgeblokt worden. Rusten bij een dubbele achterstand voor geel en blauw.
De tweede helft was kwalitatief minder. Mechelen hield de controle en kon zelfs quasi meteen een derde keer scoren. Ex-WB'er Van Damme lobte Jackers nadat die eerder uit z'n doel was gekomen om De Camargo af te stoppen. W-B reageerde wel meteen via Tuur Dierckx, maar zijn schot ging op de dwarsligger. De thuisploeg controleerde rustig de partij. Het duurde tot in minuut negentig vooraleer W-B nog eens dicht bij doelman Castro kwam. Yuki Kobayashi kon geen eerredder op het bord zetten. Mechelen scoorde bijna aan honderd procent, want in blessuretijd werd het nog 4-0. Jackers redde tot tweemaal toe, maar de derde poging was te veel.

MARTIJN DE JONGE