StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* KAN DIRK GEERAERD VOOR EEN SHOCKEFFECT ZORGEN ?
De 0 op 15 is Arnauld Mercier fataal geworden. Gisteren werd na een lange dag intern overleg de knoop doorgehakt om de samenwerking met Mercier stop te zetten. Een verrassing is deze beslissing niet, want het was een publiek geheim dat er binnen de technische staf verdeeldheid was.
Het trainerskerkhof van Waasland-Beveren is alweer een lijk rijker en het vervelende, bijna ergerlijke zelfs, is dat de club voor de gemakkelijkste manier van slachtofferen blijft kiezen, nl. de trainer.
Het is bijzonder knap dat onze voorzitter het openlijk blijft opnemen voor zijn spelersgroep, maar we kunnen er anderzijds niet omheen dat deze kern zowat de zwakste is waarmee W-B tot nu toe in de JPL aantrad. Er zijn geen of amper spelers meer die het verschil kunnen maken met een klasseflits en dit kan collectief niet worden gecompenseerd omdat er te weinig ervaring aanwezig is. Er kan de jonge gasten geen gebrek aan inzet worden verweten, maar hoe hard men ook knijpt, vroeg of laat is de laatste druppel uit de citroen geperst met als gevolg zeer wisselvallige prestaties. In Brugge spatte de energie er af, in Mechelen was dat al een heel stuk minder. Een tegenstander bij de keel grijpen en als het effe kan in die periode het verschil maken, het is er dit seizoen veel te weinig bij geweest. Voetballend voortdurend de mindere ploeg zijn in een wedstrijd moet frustrerend zijn voor een speler en draagt zeker niet bij tot het bevorderen van vertrouwen. Een coach of een speler vinden het wel prettig dat een club het licht op hun laat schijnen, maar het is aan die club om de lat voldoende hoog te leggen en niet de politiek te hanteren van, als we er genoeg kopen zal er wel eens een goeie tussen zitten.
Gezien de mogelijkheden waarover Arnauld Mercier kon beschikken, heeft deze het zeker niet slecht gedaan. Misschien was zijn eerste match als coach van W-B wel tekenend voor de periode die zou volgen. In Sint-Truiden moest de buit altijd drie punten zijn geweest, maar het werd onbegrijpelijk slechts 1 puntje. Daarna volgden nog een aantal degelijke partijen, maar die werden niet gewonnen en dan laat het gevolg zich raden. Toch niet vergeten dat we onder leiding van Mercier een onverhoopte 9 op 9 pakten, maar overtuigend was het zelden. het klinkt alleszins tegenstrijdig, maar soms had ik het gevoel dat uitgerekend die 9 op 9 met de kans op een onwaarschijnlijke 12 op 12 mits winst tegen Eupen, deze groep de das heeft omgedaan. Niet bestand tegen de druk en het thuisverlies tegen de panda's heeft er flink op ingehakt. Mercier werd soms verweten dat hij aan geen typeploeg toekwam, maar de vele spelers van hetzelfde niveau spreken op dat vlak in zijn voordeel. De ene is niet beter dan de andere, maar toegegeven, wat Bizimana te weinig aan kansen kreeg, daarover mocht Badibanga dan weer niet klagen.
Aan Dirk Geeraerd om te proberen voor een shockeffect te zorgen en dan is de komst van een herboren Anderlecht enerzijds een tegenstander waarbij motivatie overbodig is, maar het kwaliteitsverschil uiteraard groot zal zijn. Daarenboven is de vraag of Geeraerd die ondertussen tot het meubilair van Waasland-Beveren wordt gerekend, in staat is de verhoopte metamorfose te creëren. Maar zoals een aandachtige websitebezoeker opmerkte, we hebben ons lot mits een 9 op 9 wel degelijk nog in eigen handen, want met op de laatste speeldag Cercle - Oostende op het programma, moet er altijd een ploeg punten laten liggen. O ja, gesteld dat W-B en Oostende gelijk zouden eindigen met evenveel gewonnen wedstrijden, zou dan het doelsaldo tellen ? In dat geval doen we er goed aan op zoek te gaan naar 3 punten meer dan de kustploeg. Een 4 op 9 zou dus al kunnen volstaan om het behoud te verzekeren, maar laten we al beginnen met zijn allen een actie inzamelen kaarsen te organiseren, want dat zal geen overbodige luxe zijn.

PVW.