StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De geschiedenis spreekt in ons voordeel, al de rest niet.

Veldslag 1 die hebben we verloren, en nog geen klein beetje ook. Rode lantaarn overgenomen, trainer buiten en Cercle is op dreef. Dat we in de penarie zitten is wel duidelijk. En onze droom om op het hoogste niveau te blijven meespelen verdwijnt stilaan als sneeuw voor de zon. Maar goed, er is nog hoop. Waasland-Beveren krijgt Anderlecht op bezoek. En dan kunnen we altijd wel een beetje meer.

Historische overwinningen


Je kan het je ongetwijfeld nog moeiteloos voor de geest halen. Floriano Vanzo die in de 89e minuut het enige doelpunt uit die wedstrijd voorbij Silvio Proto kopt. Het werd een knotsgekke wedstrijd. Maric kreeg vroeg rood, Anderlecht was nergens en Beveren overal. Het leek wel alsof de recordkampioen degene was die met een man minder op het veld stond. In een wedstrijd vol spanning werd het nog een tikkeltje spannender wanneer ook Gouden Schoen Dennis Praet een rood karton onder zijn neus geduwd kreeg. Thibault Moulin zette aan de rechterkant perfect voor en Floriano Vanzo dook 'm in doel. 1-0 winst en al die Brusseleirs muisstil.

Of een jaartje later. Toen kreeg Seck al in de eerste minuut rood. En nog voor de eerste tien minuten verstreken waren stond het al 1-1. Getekend Zinho Gano en Luckasz Teodorczyck. Tien minuten voor de rust trapte Jens Cools ons zelfs nog eens op voorsprong. Euforie alom want de geschiedenis herhaalde zich zowaar. Ook Anderlecht kreeg nog rood en wij hielden stand.

Als we de geschiedenis moeten geloven kan het dus zeker. En toch lijkt niet iedereen overtuigd. En die mensen kan je moeilijk ongelijk geven.

De huidige situatie

Hoe we momenteel voor de dag komen is niet al te best. En dan druk ik me nog heel erg zacht uit. Het voetbal is al een heel seizoen erbarmelijk. Het enthousiasme was op drie wedstrijden na telkens ver te zoeken en ook qua kwaliteit zijn we de slechtste van de klas. Vooral op dat laatste gebied staan we mijlenver verwijdert van Cercle Brugge en KV Oostende.

Binnen de technische staf is het geloof dan ook nog eens ver te zoeken. Als je het interview van Dirk Geeraerd op TV Oost ziet dan lijkt het alsof hij ons al persoonlijk begraven heeft. Erg bemoedigend zijn zijn woorden allerminst. In zijn verdediging, tegen de mannen van Sporza was hij een pak optimistischer. Eén interview zegt dus effectief niet alles.

Maar dat neemt niet weg dat het belachelijk moeilijk wordt om WB in eerste te houden. En dan komt daar nog eens bij dat de sfeer tussen de supporters én de sfeer tussen supporters en stewards/politie momenteel niet ideaal is. De Beverse aanhang is deze dagen niet gepolariseerd in de kampen Waasland en Beveren, maar in wie steunt zijn ploeg nog en vooral wie niet.

Voeg daar nog een stadionverbod van Willem Vercruyssen, één van de nieuwe mannen in het verhoog op Blok E aan toe en de sfeer gaat helemaal onder nul. Opnieuw, kleine nuance, het bestuur is zich bewust van de vele positieve daden van Willem tegenover de club en doet er alles aan om hem de laatste thuiswedstrijden nog te geven.

Maar goed, het wordt alles opgeteld zonder twijfel een lastige opgave. Gelijkspelen tegen Anderlecht en winnen in Moeskroen en volgens mij zijn we dan gered. Meer punten zijn altijd welkom. We hebben al eens 9 punten gehaald op een cruciaal moment, al meer dan eens trouwens. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. We gaan ervoor, altijd.



Seppe Meul.