StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN KWESTIE VAN LEVEN OF DOOD.

Zo luidde eerder deze week een pushbericht van Sporza op mijn mobiele telefoon en het was een uitspraak van Dirk Geeraerd die morgen voor de derde keer een opdracht als hoofdcoach van Waasland-Beveren aanvat. Hij weet van aanpakken Geeraerd, want zulke quotes komen natuurlijk hard binnen en trekken meteen de aandacht. Er is geen taalprobleem met Dirk, want zijn uitspraak laat niets aan duidelijkheid over. Alhoewel, ik vernam achteraf dat het interview op Sporza en dat op TV Oost verschillend overkwamen. Dat op Sporza klonk resoluut, op TV Oost kon hij naar verluidt zijn logische twijfels minder verstoppen.

Wat niet langer dan 2 weken geleden quasi onmogelijk leek, was zaterdagavond omstreeks 22.15 uur (maar eigenlijk al pakweg om 20.45 uur toen W-B na 10 minuten met 2-0 in het krijt stond Achter de Kazerne), een feit. Negen punten goed maken op 3 speeldagen, het is even waanzinnig als razend knap van Cercle, daarbij uiteraard flink geholpen door het falen van W-B. In Waregem, Brugge en Mechelen verliezen, dat kan gebeuren, maar de zwakke prestaties thuis tegen Eupen en Kortrijk zouden wel eens beslissend geweest kunnen zijn voor het lot van de Waaslanders in de JPL. Er is haast zeker een 4 op 9 nodig om een deftige kans op overleven te maken, maar met 2 van de 3 tegenstanders die nog belangrijke doelen hebben, is sowieso een stunt nodig.

Tot een paar weken geleden was een match tegen Anderlecht geen op voorhand verloren zaak. Dat is het natuurlijk morgen ook niet, maar we kunnen er niet omheen dat de Brusselaars thans aan hun betere periode van het seizoen bezig zijn. De met 6-1 gewonnen wedstrijd vorig weekend tegen Eupen hoeft geen maatstaf te zijn, want 75 minuten tegen 10 man en een weinig geïnspireerde tegenstander, is onbetrouwbaar als referentie. Maar dat de Brusselse puzzelstukjes beter in mekaar passen dan voordien, zoveel is klaar en met de lokroep van play-off I steeds luider in de oren, krijgen we morgen met zekerheid bijzonder gemotiveerde Brusselaars voorgeschoteld.

In de veronderstelling dat W-B er goed aan doet 4 op 9 te pakken, zou een puntje of meer tegen de recordlandskampioen, een geweldige start zijn en tevens een extra stimulans om van de verplaatsing naar Moeskroen volgend weekend, een ware volksverhuizing te maken. Met de mentaliteit waarmee de wedstrijd van 2 weken geleden in Jan Breydel werd aangevat, is een resultaat tegen Anderlecht mogelijk, maar het wordt een kwestie van geconcentreerd zijn van minuut 1 tot het laatste fluitsignaal. Anderlecht heeft po1-bloed geroken waardoor het misschien nog iets kan maken van een verloren en turbulent seizoen en daarvoor zal het zijn huid duur verkopen.

Patrick Van Wesemael.