Er wordt wel eens gezegd : men kan van een ezel geen koerspaard maken en dat gezegde geldt ook voor onze ploeg. De 0-3 van zaterdagavond tegen Anderlecht was een overdreven score en ik betwijfel of interim-coach Dirk Geeraerd zijn spelers veel kan verwijten. Ze hebben hun stinkende best gedaan, maar meer zat er niet in en misschien moeten we wel blij zijn op 2 speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog steeds kans te maken op het behoud.

Dirk Geeraerd bracht gisteren een fel gewijzigd team aan de aftrap waarbij de klemtoon lag op een goeie organisatie in de hoop er af en toe eens te kunnen uitkomen. Met Sula en Milosevic op de bank en Dierckx geblesseerd, was de vraag wie er voor de goals moest zorgen en daarenboven werd deze speelwijze reeds na een achttal minuten afgestraft door Vlap. Tot de 0-2 die ergens op het uur viel, kon W-B minstens gelijke tred houden met de Brusselaars, maar Koita in de eerste helft en een tweetal keer de na rust ingevallen Kobayashi ontbraken een tikkeltje meeval om de wedstrijd in evenwicht te brengen. De 0-3 in de absolute slotfase was alweer een door Jackers veroorzaakte strafschop (die heeft er nu toch al enkele op zijn geweten), noteren we enkel voor de statistieken en die zien er met de speeldag somberder uit. Gelukkig verloor Oostende wat later op de avond tegen Antwerp en moeten we hopen dat Cercle hetzelfde doet deze avond tegen Gent, maar winnen in Moeskroen komend weekend is nu zeker een must. Toch deze bedenking : organisatorisch stond het gisteren niet slecht, maar het is voor mij een raadsel waarom Dirk Geeraerd in een kwaliteitsarme ploeg een technisch vaardige voetballer als Kobayashi op de bank zet. Hij viel in ieder geval sterk in en trapte een paar keer gevaarlijk op doel. Als het was om hem te prikkelen kan ik er wel inkomen, want met zijn kwaliteiten valt er zeker meer te doen.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

W-B BLIJFT MET LEGE HANDEN ACHTER OP DE FREETHIEL

Geel-blauw heeft een eerste van drie finales niet kunnen winnen. Het verloor zonet met 0-3 van RSC Anderlecht. Waasland-Beveren speelde geen slechte partij, eiste het meeste balbezit, maar was te onmondig in de zone van de waarheid. De bezoekers waren vanavond razend efficiënt.

RSC Anderlecht eiste meteen de bal op de Freethiel, W-B stond goed en aasde op een tegenprik. De eerste doelkans was echter meteen raak. Vlap duwde de 0-1 naast Nordin Jackers tegen de touwen. Geel-blauw nam over. Op het kwartier volgde daar een eerste doelkans uit. Aboubakary Koita trapte naar doel, waar Van Crombrugge kon redden met de nodige moeite. Ook Thomas Agyepong probeerde het vanop afstand, maar de paars-witte doelman had er geen moeite mee. Op het halfuur moest Jackers zich tonen op een schot van Lokonga, maar dat deed hij goed. De bezoekers zagen W-B in de partij komen en maakten veel fouten. Geel-blauw deed te weinig met die vrije trappen. Op slag van rust nog een dot van een kans na een scrimmage voor doel, maar zowel Jakub Piotrowski, Agyepong en Jur Schryvers kregen de bal niet binnen. Rusten bij een minimale achterstand! Yuki Kobayashi kwam na de pauze tussen de lijnen in de plaats van Alexis Gamboa. De Japanner eiste meteen veel de bal op. Nog voor het uur kon hij ook goed aanleggen. Van Crombrugge pakte uit met een goede safe. Vijf minuten later kon hij opnieuw aanleggen, deze keer werd zijn poging in hoekschop gedevieerd. W-B trok naar voren, maar het was opnieuw Anderlecht dat scoorde. Vlap maakte zijn tweede doelpunt van de avond. Geel-blauw zette alles op alles en bleef op zoek gaan naar een doelpunt, maar liep daarbij telkens op een Brusselse verdediger. In blessuretijd werd het nog 0-3 vanop de stip na een penaltyfout van Jackers.