StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Cercle trekt het JPL-doek boven W-B benauwd toe.
De toestand is nog net niet hopeloos, maar wel zeer ernstig. Speeldag 28 en tevens de op 2 na laatste van de reguliere competitie, heeft een belangrijke impact gehad op het degradatiedebat. Wat 3 weken geleden als onwaarschijnlijk werd afgedaan door zowel kenners als niet-kenners, lijkt vandaag een quasi zekerheid. Cercle Brugge is er in geslaagd een remonte te maken zoals die in de jPL maar zelden voorkomt, dwz met resultaat. Vorig seizoen ontplofte Moeskroen in de terugronde door de komst van Storck waardoor het van een degradatiekandidaat nog net binnen de top10 eindigde. Wat Cercle nu heeft klaar gespeeld is stukken indrukwekkender, maar die comeback kon het uiteraard maken dankzij het glansrijk falen van o.a. Waasland-Beveren (0 op 18) uit zijn laatste 6 wedstrijden.
Laat Cercle in buitenlandse handen zijn wat inderdaad een vorm van oneerlijke concurrentie is, het komt De Vereniging toe dat men is blijven geloven in het onmogelijke, daar waar de clubleiding van W-B het niet nodig vond na de 0-1 winst in Oostende en 9 punten bonus op Cercle eind januari, nog werk te maken van bijkomende versterking op Piotrowski na. Natuurlijk leek die kloof voldoende om te denken dat de schaapjes op het droge waren, maar durven vooruitkijken en investeren met het oog op po2 en volgend seizoen, was meer aangewezen dan bij de pakken blijven zitten. De cijfers liegen niet, want W-B heeft de slechtste aanval en de meest gepasseerde defensie. Het worden nog 2 bizarre voetbalweekends in de kelder van de JPL, want waar we tot nu toe hoopten dat Cercle Brugge af en toe een steekje zou laten vallen, moeten we nu maar duimen dat De Vereniging dat op de laatste speeldag in de thuiswedstrijd tegen Oostende vooral niet zal doen en de punten in Jan Breydel houden. En dit alles in de veronderstelling dat W-B komende zaterdag in Moeskroen zijn laatste levenslijn pakt en 3 punten meebrengt naar het Waasland.
Ook de cijfers van Cercle Brugge zijn wel straf : eest 11 op 72 halen en vervolgens 12 op 12, goed voor haast zeker het behoud. Bij die 12 op 12 waren we een dikke maand geleden ook kort bij, maar ze kwam er niet met de nu gekende rampzalige gevolgen.

* Yellow Blue behoudt het maximum in de derde periode.
Dankzij een 2-3 overwinning op het veld van Buggenhout, heeft YB zich steviger genesteld op de zesde plaats in het klassement en het is zelfs genaderd tot op 2 puntne van de nr3. In Buggenhout lieten de Waaslanders tot tweemaal toe een voorsprong ontglippen, maar de derde keer was de goeie keer. Komend weekend wordt interessant, want dan is Schoonaarde de gast op de Freethiel en dat telt slechts 1 puntje meer dan Yellow Blue in de rangschikking.

PVW.