StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Waarom wij toch in eerste zullen blijven

Anderlecht kwam, helaas, relatief makkelijk winnen op de Freethiel. We konden zoals 25 van onze andere wedstrijden geen vuist maken en wisten de schaarse mogelijkheden niet af te werken. Anderlecht deed dat wel en zet nu alles op alles in de race naar Play Off I. WB zal nog moeten vechten voor elk punt om toch maar in eerste te blijven. Maar ik geloof dat het nog kan.


En de trainerswissel bij Oostende dan?

Dennis Van Wijk werd begin deze week de laan uitgestuurd. Dinsdag had de club al een nieuwe trainer aangesteld. In Custovic vonden ze, opnieuw, een redder in nood. Hij zal KVO, samen met assistent Franck Berrier in eerste moeten houden.

Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan. Net als Waasland-Beveren kon Oostende dit seizoen zelden overtuigen. De nederlagen stapelden zich weer op en de kopjes hangen al een tijdje naar beneden. Die negatieve spiraal krijg je niet meteen weggewerkt, ook niet door een oude bekende terug te halen.

Het kan motiveren, dat zeker, maar een kern zonder vertrouwen die nauwelijks kan combineren, ondanks het vele talent, wordt niet opeens een winning team.
Verschil met Cercle is dat de Vereniging uitstekende wedstrijden speelde maar ze toch telkens verloor. Dat is aan de zee anders, daar spelen ze erbarmelijk en halen ze af en toe een verrassende driepunter. Zo is dat ook, hoe jammer dat ook is, al twee jaar in het Waasland.

Van coach wisselen, was, zoals dat ook bij ons het geval was, in deze fase van de competitie misschien niet de beste oplossing. Of je doet het eerder, of je doet het niet. Maar met nog twee wedstrijden te gaan lijk je in mijn ogen een vogel voor de kat. Maar we zijn nu met twee vogels en er is maar één kat. De strijd is dus nog niet gestreden.

Custovic heeft ons toch ook een 9/9 en een paar stuntzeges bezorgd?

Klopt, maar Adnan werd in november 2018 aangesteld als coach van Waasland-Beveren. Die 9/9 behaalden we pas midden december. De eerste wedstrijden onder Custovic waren, net zoals bij zijn voorganger Fererra, niet om aan te zien.

Pas na een kleine maand begon je het systeem van Custovic te zien. En dat resulteerde dan inderdaad in een verrassende 9/9. Maar dat had dus tijd nodig, tijd die KVO niet heeft. Daarom verwacht ik geen topvoetbal, laat staan drie punten voor de mannen aan 't zeetje.

Wij moeten ook nog winnen hé?!

En dat zie ik wel goed komen. Le Canonnier ligt ons wel. Dat heeft de geschiedenis al genoeg bewezen. Vorig jaar 0-3 en 2-4. Ook de jaren daarvoor wisten we meerdere keren de drie punten mee te nemen vanuit Moeskroen. Plus, Les Hurlus spelen letterlijk nergens meer voor. Gered dat zijn ze al, en voor Play Off I hebben ze weken geleden de boot al gemist. Ze zitten tussen twee havens te zwemmen en spelen om te spelen.

Dus ja, wij gaan het redden. WB wint op Moeskroen, Oostende verliest van Genk en op de laatste speeldag wint Cercle van Oostende omdat ze zelf nog kunnen zakken, dat laatste althans in de veronderstelling dat wij punten pakken tegen Gent.

Zie je wel, alles komt goed!

Seppe.