StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Mening van een supporter.

Aan ordinaire schoppartijen doen we niet mee, maar supporters die via onze website hun euforisch gevoel willen uiten of hun frustraties ventileren op een kritische, maar aanvaardbare wijze, dat moet kunnen. Euforische interventies van supporters zijn zwaar in de minderheid en dat zal er na het dramatisch verlies in Moeskroen niet snel op veranderen. Peter Catthoor is iemand die vlot zijn pen ter hand neemt en vandaag vernemen jullie hoe hij zich voelde na het verlies van afgelopen zaterdag.

PVW.

WAAROM?

Het doek is gevallen. En ook al zagen we de degradatie van mijlenver aankomen, het doet verdomd veel pijn. Juist omdat ze zo voorspelbaar was. En omdat ons bestuur een unieke kans verprutste om met de zwakste kern in jaren toch in eerste klasse te blijven.

Overloop maar even mee: het is eind augustus en elke voetballiefhebber heeft na de eerste vijf wedstrijden door dat het met deze groep niks zal worden (kansloze 0-4 thuisnederlagen tegen Genk en Charleroi, een schamel puntje tegen een dramatisch zwak Eupen en op een abominabel Cercle zelfs een nederlaag). Maar Dirk Huyck bleef proclameren dat deze kern kwaliteit genoeg had! Custovic betaalde het gelag en met Yuki Kobayashi volgde dan toch nog een transfer. Weliswaar eentje die pas twee maanden later fit zou blijken...

Je zou denken, een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Oh jawel hoor. De winterstop was nog niet eens begonnen of de voorzitter orakelde het weer: "We gaan het met deze kern moeten redden en ik heb daar alle vertrouwen in. Er is kwaliteit genoeg." Waarna wel nog een Poolse houthakker werd gehuurd van Racing Genk, een speler waar de Limburgse landskampioen in een vlaag van totale zinsverbijstering ooit eens twee miljoen euro voor betaald had. Maar daar bleef het ook bij. Dat we geen enkele spits eerste klasse waardig in onze kern hadden, werd vrolijk genegeerd. Dat de 9 op 9 er kwam met véél meer geluk dan kunde was alleen een argumentatie voor azijnpissers.

Ik moet toegeven, ik dacht ook dat we na de winst op Oostende veilig waren. Ik zag Cercle ook niet meer terugkeren. Maar dat neemt niet weg dat ik bleef hopen op de komst van een nieuwe aanvaller of een creatieve aanvallende middenvelder. Die kwam er niet. Ik vond dat toen een zware gok. We hebben allemaal gezien hoe het nadien gelopen is. En hoeveel doelpunten er nog werden gescoord...

Juist omdat deze pijnlijke degradatie dus perfect vermijdbaar was, loop ik rond met 1 vraag: WAAROM?

Waarom weigerde het bestuur pertinent om deze kern eind augustus en in januari te versterken? Geloofden zij écht dat deze ploeg sterk genoeg was? In dat geval stel ik mij ernstige vragen over het sportieve inzicht in de bestuurskamer en hebben we héél dringend vers bloed nodig in onze sportieve cel.

Was het uit financiële overwegingen? Wat ik raar zou vinden, gezien de recente positieve jaarcijfers. Wou men zelf niet meer investeren omwille van een potentiĆ«le buitenlandse overname? Of was het gewoon 'gegokt en verloren' na de 9 op 9 en de ruime voorsprong op Cercle? Of een combinatie van al deze elementen?

Ik zou als modale supporter dus graag een uitleg krijgen van de verantwoordelijken voor dit debacle. De naam Jelle Vossen hoef ik daarbij niet te horen, want iedereen kon je op voorhand al zeggen dat zo een speler voor onze club totaal onhaalbaar was. Daar hoef je zelfs de telefoon niet voor op te nemen. Nee, ik heb het over realistische targets. Je kan me niet wijsmaken dat er nergens op de markt betaalbare spelers rondliepen die bij ons nuttig konden zijn.

Ik heb ook geen zin holle clichés of vage algemeenheden. Gewoon een eerlijke communicatie, waarin je als bestuur eventueel ook de schuld bij jezelf legt. Iedereen maakt fouten, en fouten kunnen vergeven worden. Maar wees er dan alstublieft eerlijk over. Het zou bij onze fans veel wrevel en frustratie kunnen wegnemen. Maar ik vrees dat ook dit ons niet gegund zal zijn...

Peter Catthoor