StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Onafhankelijk van mekaar hadden Seppe en ikzelf woensdag een artikel klaar voor onze website en hoe kon het ook anders, toch wel toevallig over hetzelfde onderwerp zeker !
Omdat donderdag Seppe-dag is, lezen jullie dus vandaag mijn mening over de vraag van W-B bijkomend onderzoek te verrichten naar de licenties van Anderlecht en Oostende.

* Bedenkingen bij vraag tot bijkomend nazicht licenties Anderlecht en Oostende.
De interventie van Waasland-Beveren bij het Bondsparket, de Licentiecommissie van de KBVB en de Pro League om bijkomend onderzoek te doen bij het toekennen van de licenties voor volgend seizoen aan Anderlecht en Oostende, stuit op veel onbegrip bij supporters van W-B. Dat onbegrip is vooral gebaseerd op het feit dat de club daarmee het eigen falend beleid negeert en de vrees dat daaruit bijgevolg ook geen lessen zullen worden getrokken uit het pijnlijk recente verleden. Laat het duidelijk zijn : populair zal onze club zich hiermee niet maken, maar die vaststelling lapten een aantal andere clubs die ik niet met naam zal noemen in een zeer pril verleden ten tijde van "Propere Handen" toch ook met plezier aan hun laars, of het verhaal van de kat in het nauw die rare sprongen maakt. Persoonlijk zou ik het niet doen, maar dit argument in het voordeel van Waasland-Beveren mogen we niet over het hoofd zien. Jaren geleden hebben we als supporters van KSK Beveren menig slapeloze nachten meegemaakt omdat de club tot driemaal toe meer uitleg moest komen geven aan de Licentiecommissie. Ons lot hing toen meermaals aan een zijden draadje omdat de regels van de betreffende commissie beslisten over leven of dood en daar weten ze bij Eendracht Aalst en RWDM alles van. Het lijkt mij dan ook niet meer dan normaal dat, indien het spel door hetzij Oostende, hetzij Anderlecht, hetzij Coucke, niet eerlijk is gespeeld, gepaste sancties op hun plaats zijn. Natuurlijk is er geen mens die gelooft dat deze zaak met Anderlecht als betrokken partij een kans op slagen heeft, maar dat zou unfair zijn ten opzichte van Oostende. Natuurlijk wordt dit vervolgd en maar goed ook, want op sportief vlak hebben we weinig of niks te vertellen.

PVW