StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Was dat maar waar !
Het valt mij op hoe vlot ik als voetbalbeest accepteer dat, ondanks mijn meerdere voetbalabonnementen in binnen- en buitenland, alles is stil gevallen. Nu lijkt het aannemelijk dat men als supporter van Waasland-Beveren een keer blij is dat het degradatiespook "tijdelijk" naar de vergeethoek wordt verdreven, maar wat jammer dat corona de oorzaak moet zijn. Voetbal als belangrijkste bijzaak van het leven, niks anders dan corona heeft ons dit zo snel doen beseffen.
Ondertussen past het voetballandschap zich beetje bij beetje aan. Bij steeds meer clubs werden inmiddels de trainingen gestaakt, maar bij Waasland-Beveren legt men er pas morgen de riem af en dat is begrijpelijk, want wie onze ploeg in Moeskroen aan het werk zag heeft gemerkt dat er nog wel wat achterstand op te halen valt ten opzichte van de concurrentie.
Ondertussen draait het speculeren op volle toeren. Het meest positieve scenario zou zijn dat de competitie hier eindigt en er geen kampioen wordt aangeduid, evenmin een degradant met Beerschot en OHL als stijgers, maar dat lijkt mij te mooi om waar te zijn. En toch zal het goed nieuws van elders moeten komen, want daar zelf voor zorgen op speeldag 30 tegen Gent als die er komt, dat lijkt al even onwaarschijnlijk als hopen dat corona volgende week tot het verleden behoort.
Het is in ieder geval niet in het nadeel van W-B dat door deze corona-stop van de JPL, de onzekerheid bij Oostende blijft voortduren op een moment dat de deadline voor het toekennen van de licenties, met rasse schreden nadert. Zich als supporter moeten vastklampen aan dit soort onsportieve hoop is ongetwijfeld een reden waarom ik deze voetbalstop zo gemakkelijk aanvaard, maar zoals vorige week hier enkele keren werd besproken, spelregels dienen gerespecteerd te worden en als misbruiken daartegen leiden tot een vorm van oneerlijke concurrentie, is ingrijpen gerechtvaardigd.

PVW.