StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jan Bulkmans vertelt openlijk over de pas overleden Dirk Maes.
Vorige week maandag 23 maart overleed gewezen PR van KSK Beveren Dirk Maes. Mijn goeie vriend Jan Bulkmans en tevens buurman op tribune G tot op de dag van vandaag, deelde in de periode 1985-1990 samen met Marcel Van Goethem de verantwoordelijkheid van het Beverse secretariaat en heeft Dirk, net zoals vele andere clubbestuurders van die periode, van nabij meegemaakt.
Jan, die overigens een tiental jaar deel uitmaakte van het Beverse bestuur, voelde zich door dit overlijden van Dirk geroepen om even in de pen te kruipen met als resultaat een aangrijpend tekstje dat ik jullie niet wil besparen omdat het tegelijkertijd een ode is aan een warm mens, maar vooral een vakman in zijn vak.

PVW.

De laatste keer dat ik Dirk tegenkwam, was ongeveer een jaar geleden, in een winkelstraat in Beveren.
Hij leek me fel verouderd, en toen ik hem aansprak herkende hij mij niet meteen.
Ik zei wie ik was, en hij deed, zeer enthousiast zoals hij dat kon zijn, alsof hij mij kende, maar ik zag dat het niet waar was.
Toen ik jouw naam (PVW) aanhaalde (als één van de weinigen waarmee ik nog contact had) wist hij zich duidelijk nog wél te herinneren wie je was.
Daarna verviel hij in een wat verwarrende monoloog over KSK Beveren.
Een beetje in zichzelf en zijn eigen wereld gekeerd, wandelde hij verder.

Dirk Maes : alleen het horen of uitspreken van die naam gooit mij onmiddellijk terug in de tijd.
Andere legendarische figuren uit het SK Beveren verleden passeren voor mijn ogen :
Jan Van Ussel, Marcel Relaes, Homeer Ampe (de enige die ik nooit met zijn voornaam heb aangesproken, maar altijd met "meneer" Ampe), Marcel Van Goethem, Willy De Ceuster, Peet Covens, Jaak Roelandt, Jef Lippeveld, Frans Lingier, Noel Wille, Rik Matthys, "meester" Bressinck.... allemaal verdwenen.
Alleen de "jongeren" (Paul Noppe, Luc Foncke, Kris Rotthier, Hennie Van Gijsel, Gerry Smet en Renaat Goedemé) blijven nog over.
En dan heb ik het niet eens over al die (jeugd)trainers, medewerkers, vrijwilligers...
Wat een legendarische generatie was het, wat een schat aan herinneringen en anekdotes, zo weggelopen uit een dorpsroman van Ernest Claes of beter nog : Julien Van Remoortere (die was ook van Beveren)
Dat ik dat stukje KSK Beveren van zo dicht heb mogen meemaken, dat ik al die mannen persoonlijk gekend heb : het stemt mij dankbaar.

Dirk zelf was een aimabel man, vriendelijk in de omgang met iedereen, of het nu de voorzitter of de man aan het loket was.
Als een kloek bewaakte hij de goede relaties met "zijn" pers, altijd bezorgd dat KSK Beveren op een positieve manier in de media kwam.
Hij kon over-enthousiast zijn, en zijn woordenvloed was onstuitbaar, ook (en vooral) wanneer hij het "onuitlegbare" toch moest uitleggen.
Liegen, daar deed hij niet aan, maar verbloemen kon hij als geen ander.
Dat bracht hem wel al eens in moeilijkheden : toen Marc Van Landeghem (een journalist) zich daarover opwond, en een artikel schreef met als kop "de kletsmajoor van Beveren" zal hij persoonlijk wel gekwetst geweest zijn, maar hij liet het belang van de club voor gaan, praatte het uit en herstelde de verstandhouding. Klasse !
Persoonlijk kreeg je wel moeilijk contact met hem. Glad als een paling was hij. Hij speelde een rol, en deed dat tot in de perfectie. Hij was één van de meest positieve mensen die ik ooit tegenkwam, maar de échte Dirk hield hij voor zich.

Jan bulkmans.