StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Waasland-Beveren vraagt, ondanks negatief advies Pro League, tijdelijke werkloosheid aan

Waasland-Beveren heeft als eerste eersteklasser de tijdelijke werkloosheid aangevraagd. Dat deden ze al voor de spelers, maar nu dus ook voor de bestuurders en technische staf. Een weloverwogen beslissing, aldus ons Beveren.

In het verleden hebben we vaker te kampen gehad met financiële moeilijkheden. Het meest recente voorbeeld: het jaar 2009-2010 waar we geen licentie aanvroegen voor Tweede Klasse wegens failliet. Iedereen weet wat er toen volgde, een fusie met Red Star Waasland. Nu, tien jaar later kunnen we niet spreken van een even impulsief bestuur. Elke cent wordt omgedraaid alvorens hij wordt uitgegeven. Velen onder ons hebben hier hun bedenkingen bij, maar in situaties als deze is dat des te slim.

We zijn misschien de eerste club, maar we zullen zeker niet de laatste zijn. Corona zit dezer dagen overal. Ieder van ons blijft zoveel als mogelijk binnen en zo hoort het ook. Ik moet jullie niet vertellen dat dit voor grote problemen zorgt voor elk bedrijf. Ook een voetbalclub als Waasland-Beveren. Weet je nog dat we zo trots waren op dat groene cijfer in de krant toen ze de jaarrekeningen van alle profclubs bekeken? We waren en zijn één van de vijf clubs die niet in vieze papieren zit.

Dat de club nu tijdelijke werkloosheid heeft aangevraagd heeft daar, zij het rechtstreeks, zij het onrechtstreeks ook zeker mee te maken. Om dat cijfer te behouden mogen we niet zottekes doen. Dus ook niet de technische staf blijven uitbetalen als er geen enkele bron van inkomsten is. Om nog maar te zwijgen over de onzekerheid omtrent tv-gelden, sponsorinkomsten, etc.

Als je het mij vraagt maken we hier de juiste beslissing. Zoals ze het zelf zeggen: het voortbestaan van de club hangt ervan af. En laat nu net dat hetgeen zijn dat we allemaal willen. Dat onze club voor eens en altijd blijft bestaan.

Om toch nog even over te gaan tot iets dat met het spelletje genaamd voetbal te maken heeft: ook ik hoop dat de strijd op de mat uiteindelijk toch kan worden uitgevochten. Hoe onrealistisch dat ook klinkt momenteel, via procedures en gedwongen hervormingen speel ik liever niet in Eerste Klasse.

Blijf in uw kot, houdt jullie gezond en dat we elkaar snel mogen terugzien op de Freethiel!

Seppe Meul.