StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zal ik voor wat leven in het kot zorgen ?
Het is zodanig rustig in het kot van Waasland-Beveren, dat een mens bijna zou vergeten welke zijn favoriete club is. Zal ik dan maar zelf de knuppel in het hoenderhok gooien met deze vraag : zou Kilian Overmeire iets zijn voor Waasland-Beveren ? Ik ben er van overtuigd heel wat boze blikken in mijn richting te krijgen door het aan de kaak stellen van deze problematiek, maar mijn persoonlijke overtuiging is dat de 35-jarige Overmeire onze club nog 1 of 2 jaar bijzonder waardevolle diensten zou kunnen bewijzen. Laat het duidelijk zijn : Kilian is een clubspeler pur sang zoals men deze dezer dagen nog slechts zelden vindt en die gast valt volgens mijn bescheiden mening door niemand te overtuigen de stap naar de Freethiel te zetten en dat verdient alle respect. Hij heeft echter de kwaliteiten om een ideale leidersfiguur te zijn, zowel in de kleedkamer als op het middenveld. Ik denk dat we onze jonge gasten met de week aan maturiteit zouden zien winnen.

Het is een soort speler die ik vergelijk met een Deschacht of Garcia vorig jaar bij Eupen al was deze laatste technisch een stuk vaardiger, maar die gasten lijken op een bepaald moment tegen het einde van hun carrière aan te zitten en 2 jaar later voetballen ze nog op hetzelfde niveau en met hetzelfde gemak mee. Dat doen ze uiteraard grotendeels op hun jarenlange ervaring en voor Overmeire moet het aantal jaren eerste klasse hoger liggen dan voor onze hele ploeg opgeteld.

En zou Kilian ook volgers naar de Freethiel meebrengen ? Natuurlijk wel ! Voila, is er nu voldoende ambiance in de keet ?

PVW.