StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Podcast met Ivan De Witte en Peter Vandenbempt.
In een normaal leven is er elke maandagavond van 19 tot 20 uur op radio 1 een bijzonder interessant sportprogramma te beluisteren, maar helaas is dat in coronatijden net iets anders. De interviews blijven doorgaan, maar worden niet live uitgezonden, echter wel in podcastformaat te beluisteren via de app van Radio1 en o.a. ook Spotify. Vanaf maandag 18 mei is de Tribune, want over dat sportprogramma gaat het, weer gewoon op Radio1 te volgen na het nieuws van 19 uur.
In het programma van afgelopen maandag 4 mei waren Peter Vandenbempt en Gent-voorzitter Ivan De Witte de gast. Peter Vandenbempt bracht in die uitzending de naam van Waasland-Beveren (toch een keer) in een positief daglicht wanneer het ging over het bommetje dat Karel Van Eetvelt namens Anderlecht een paar weken geleden gooide door te stellen dat de Belgische clubs die Europees spelen de komende 3 jaar, de inkomsten uit solidariteit een stukje zouden moeten delen met de andere clubs. Een storm van kritiek brak los en die is een maand later nog helemaal niet gaan liggen, maar hier en daar kon die uitspraak (op een slecht moment gedaan en door de verkeerde club) wel op enige bijval rekenen. Peter Vandenbempt merkte in dat verband op dat clubs zoals Cercle Brugge wat in Franse handen is, moeilijk kan verwachten dat Belgische clubs die Europees spelen, financiële steun verlenen. Uitzondering daar onderin maakte hij voor Waasland-Beveren dat wel volledig in Belgische handen is en jaarlijks een financieel positieve balans kan voorleggen.
Van Ivan De Witte kregen Cercle en Waasland-Beveren dan weer een veeg uit de pan omdat zij hun technische staf en spelers in technische werkloosheid zetten. Aankloppen bij een overheid die een gunstig regime toestaat voor de voetbalclubs op het vlak van sociale bijdragen, vond hij niet kunnen en kan de sfeer bij toekomstige onderhandelingen alleen maar vertroebelen, aldus De Witte. Dat zou wel eens kunnen natuurlijk, zeg maar dat het gaat gebeuren, maar De Witte vergeet te zeggen dat vooral de grotere clubs waaronder zijn Gent met veel en dure spelers, het meest gulzig graaien(voordeel doen) uit de staatspot. Indien diezelfde grote clubs de televisiegelden wat redelijker zouden verdelen, had W-B misschien geen beroep op technische werkloosheid moeten doen. Of W-B in geval van meer inkomsten ook betere transfers had gedaan, daar mogen we op basis van de voorbije jaren wel grote twijfels aan hebben.

PVW.