StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* BAS geeft Moeskroen licentie voor volgend seizoen.
Vrijdagnamiddag kwam er witte rook voor Moeskroen vanwege het BAS. Nu blijkt er de voorbije weken ontzettend veel geschreven te zijn geweest door insiders dat dit op basis van onomstotelijke bewijzen tegen Moeskroen onmogelijk zou zijn, maar desondanks heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport er anders over geoordeeld. Wanneer een gezaghebbend sportjournalist als Peter Vandenbempt spreekt over "het failliet van de licenties", ben ik geneigd iemand met zijn dossierkennis te volgen. Misschien moeten we vanaf nu de afkorting van BAS ernoemen tot "Beestig Als Spotorgaan", want het is te gek voor woorden dat de recentste onthullingen in dit dossier opgeteld met de vele voorgaande verdachtmakingen, tot dit resultaat hebben geleid. Opgelet : voor de 77ste keer durf ik hier herhalen dat de wanprestaties van Waasland-Beveren het voorbije seizoen die nog het best werden ge&iullllustreerd in onze laatste match op het veld van datzelfde Moeskroen, niet de schuld is van de Henegouwers, maar het toekennen van een licentie aan Excelsior is niet meer of minder dan een geweldige mokerslag voor het schitterend werk dat de Licentiecommissie probeert te doen. Ja, ook W-B heeft zijn heil al een keer gezocht bij het BAS en zijn gelijk gekregen, maar is dit een vergelijkbaar voorbeeld ? Hoe lang zou het eigenlijk geleden zijn dat het BAS in een dossier van een club met naam een negatief advies heeft gegeven ? De vraag moet luidop worden gesteld welke rol in de toekomst nog voor de Licentiecommissie is weggelegd, want deze uitspraak van het BAS zal de steeds meer slinkende meerderheid van mensen die het goed menen met ons voetbal, doen toenemen. Ik ventileer deze mening NIET vanuit het oogpunt dat deze beslissing van het BAS de doodsteek is voor Waasland-Beveren, want ook wij zullen waarschijnlijk nog wel eens aankloppen bij diezelfde liefdadigheidsinstelling en er is nog altijd de werkgroep binnen de schoot van de Pro League die volgende week knopen moet doorhakken.

* De uitgesproken mening van Rudy Beck is altijd de moeite waard.
Deze week had ik Rudy Beck aan de telefoon en voor wie Rudy niet zou kennen, dat is de hele geschiedenis van KSK Beveren in één persoon gebundeld. De regelmatige bezoekers van onze website kennen hem uiteraard van de veel bezochte rubriek Gele Ditjes, Blauwe Datjes, maar het gaat veel verder dan dat natuurlijk. Weinigen hebben zo'n uitgesproken (sommigen zullen het een eigenzinnige) kijk/mening over het voetbal van vroeger KSK Beveren, thans Waasland-Beveren, vertolken. Een ding staat vast : een babbel met Rudy is altijd boeiend, maar onvoorspelbaar. Hij kan onverwachs scherp uit de hoek komen, maar als de kar met criticasters al goed geladen is, zal hij blijven weigeren op te stappen. Iemand met een mening dus die hij door dun en door dik blijft verdedigen en zo hebben we het graag. Toen ik Rudy voorlegde dat het transferbeleid van de voorbije jaren een zware tegenvaller is, had hij daarover, geheel volgens verwachting voor wie hem kent, een totaal andere mening. "Het enige wat deze ploeg nodig heeft is een speler die de anderen beter laat voetballen", luidde zijn simpele analyse. In deze spelersgroep zitten volgens Rudy een zevental internationals en laat het niet altijd vaste waarden zijn in hun nationale ploeg, onderschatten is evenmin aan de orde. Het grote probleem zit volgens Rudy in het feit dat meerdere spelers die met verwachtingen zijn gehaald waaronder Tshibola en Durmishaj (maar het zijn er meer), nooit langer dan 3 of 4 opeenvolgende matchen mochten blijven staan.
Voetbalbeest Rudy Beck gaf tot slot nog mee dat Thomas Ageyepong die door Manchester City aan Waasland-Beveren werd verhuurd, volgend seizoen de kleuren van Coventry in de League One zal verdedigen en dat is de ex-club van Philippe Clement.

PVW.