StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De kaarten liggen op tafel, spelen maar!

Het rommelt binnen de KBVB en de Pro League, en dat is al we-ken! Omwille van het grote aantal eigen belangen bij de beslissers, zitten de onderhandelingen voor het seizoen 2020-2021 muurvast. Maar de grote vraag is wel nog altijd: hoe gaat dat seizoen eruit zien?


Er liggen verschillende opties en voorstellen op tafel. Laat mij daarmee beginnen. Welk voorstel het effectief zal worden is daarentegen nog voor ieder van ons een groot vraagteken. Niet iedereen is het eens met elkaar over die verschillende formats en er zitten ook te veel mensen aan de knoppen die voor hun eigen winkel spreken. En dat vormt duidelijk problemen. De mail die Club Brugge zaterdagavond verstuurde naar alle profclubs gooide in eerste instantie nog roet in het eten. Maar een paar dagen later lijkt het voorstel van de tot nader order leider in de competitie toch op aanhangers uit onverwachte hoek te mogen rekenen. Maar wat was dat voorstel ook al weer?

Competitie met 18, zonder play-offs

Club Brugge, al jaren voorstander van een afschaffing van de Play-Offs stelde voor de competitie volgend seizoen aan te vatten met 18 clubs in plaats van 16. Zo stijgen OH Leuven en Beerschot allebei en zakt de laatste in de stand, Waasland-Beveren niet. Op papier konden we ons nog redden, die kans afnemen zou tegen alle wetten van de fair play zijn. Het probleem is daar dat er door het wegvallen van Virton, Lokeren en Roeselare en de stijgers Beerschot en OHL, slechts 7 ploegen zullen aantreden in de Proximus League, beter bekend als 1B.

Je zou dan kunnen stellen dat wij als voorlopige rode lantaarn ook maar moeten postvatten in de tweede klasse. Maar met welk recht stijgt OH Leuven dan naar eerste, en waarom maken we er niet ineens één grote chaos van en stijgt Westerlo omwille van hun leidersplaats in het algemene klassement?

Maar dan zijn ze in 1A slechts met zeventien, wat dan ook weer uitgesloten is. Hoe dan ook, het is één grote soep aan het worden. Virton, dat het dit seizoen zeker niet onaardig deed, liet al weten beroep te zullen aantekenen voor het niet behalen van hun licentie. Misschien moet er afgewacht worden tot die uitspraak. Maar zo blijf je natuurlijk bezig.

In 1B met de clubs die er nu zijn, is dat zo erg?

Dat ik Waasland-Beveren liever zie aantreden in eerste klasse wil ik hier graag buiten beschouwing laten. Maar in de Proximus League aanvatten met Lierse Kemperzonen, SK Deinze, Union, Lommel, Westerlo en Seraing, is dat echt zo erg? Op het forum van WB maakte iemand de terechte opmerking dat er op die manier meer traditie zit in 1B dan in 1A. En die man heeft daar ook absoluut een punt. Nog iemand anders zei dan weer dat hij misschien zelfs meer verplaatsingen zou doen in die reeks. En ook die persoon moet ik bijtreden. Je hebt niet alleen een grote kans op promotie, je speelt ook tegen leuke tegenstanders die rijk zijn aan traditie, met clubs als Seraing en Lierse natuurlijk voorop.

Die kans op promotie wil ik dan weer wel tussen aanhalingstekens zetten. Zonder inspanningen vanuit het bestuur om gerichte versterkingen aan te kopen én zonder een trainer met de nodige visie, zijn we uiteraard ook in tweede klasse een vogel voor de kat. Maar laat ons even van het beste uitgaan, dan ziet het er niet slecht uit, toch?

Om eerlijk te zijn speel ik liever op die manier in tweede klasse dan als degradatiekandidaat nummer 1 in de hoogste klasse. Want laat ons eerlijk zijn, die afgelopen twee seizoenen waren niet om aan te zien. Echter zit ik niet aan de knoppen en wacht ik net zoals ieder van ons vol spanning af op het verdict.

Seppe Meul.