StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Alweer reclame voor De Tribune.
Afgelopen maandag 18 mei was er opnieuw een aflevering van het sportprogramma De Tribune op Radio 1 en dit tussen 19 en 20 uur. Het was wederom een schitterende uitzending met vooral in deel 2 (in het eerste deel mogen de gasten hun moment van de week kiezen zoals in Extra Time) veel aandacht voor de beslissingen die vrijdag door de Pro League werden genomen met als voornaamste slachtoffer Waasland-Beveren. Gasten waren Peter Vandenbempt en sportjournalist Bart Lagae van Het Niewsblad. Neem echt eens de moeite om die uitzending opnieuw op te vragen via, hetzij de app van Radio 1, hetzij de website van Radio 1 en kiezen voor het item herbeluister en zo zoeken naar De Tribune van maandag 18 mei. Ik was best onder de indruk van het begrip voor het onbegrip van Waasland-Beveren van beide journalisten. De grote dossierkennis van deze 2 sportjournalisten geeft een klaar en duidelijk beeld van de zeer verwerpelijke wijze waarop de bewuste stemming met zogezegd 84 procent als uitkomst, tot stand kwam. Pure chantage ! Een aanrader om te herbeluisteren met als interessantste passage die na de momenten van de week. Er wordt geen muziek gespeeld en dus veel gepraat en als er dan 2 mensen op het spreekgestoelte zitten met kennis van zaken en een uitstekende interviewer in de persoon van Tom Vandenbulcke, dan luister je naar de perfecte sportuitzending.

Arrogant ?
Vrijdag na de ophefmakende beslissing van de Pro League om Waasland-Beveren naar de Proximus League te sturen, hoorde ik een uitspraak van Stephan Keygnaert van het Laatste Nieuws die toch wat is blijven hangen. Hij had bij de meeste clubs navraag gedaan over hoe Waasland-Beveren lag in de groep van de profclubs en de meest gehoorde term was "arrogant". Nu hebben we al langer de indruk dat Waasland-Beveren dringend werk moet maken van een positiever immago, maar het benieuwt mij in ieder geval wat de collega-clubs er toe aanzet om zich aan zulke uitspraken te wagen. Is het etiket van "lelijk eendje" wel terecht, want de ene kan zich natuurlijk beter verkopen dan de andere. Neem bv. De zaak van de "Propere Handen" en de matchfixing. Waasland-Beveren is in deze bij mijn weten zo goed als over de hele lijn vrij gesproken, zowel door het Bondsparket als het BAS, maar ik heb sterk de indruk dat bij het grote publiek de perceptie bestaat dat W-B minstens evenveel of meer schuld treft dan KV Mechelen en dat mag op zijn minst merkwaardig worden genoemd. Dat W-B tot op heden in deze zaak nog altijd mee in het bad wordt gesleurd met KV is een kwalijke zaak en heeft de club publicitair gezien zware schade toegebracht. Het tegendeel is waar voor de Kakkers. Geen deelname aan de Beker van België en evenmin Europees voetbal was hun deel, maar aan sympathie heeft de club (ondanks de bekende feiten) niks ingeboet. De supporters blijven massaal komen, maar sportief ging het de club (en daar verdienen ze absoluut groot respect voor) voor de wind en dan worden veel zaken met de mantel van de liefde toegedekt. Ze hebben uiteraard wel hun verantwoordelijkheid genomen, want veel van de bestuurders die mee de plannen van de matchfixing hebben gesmeed, zijn thans niet meer aan zet bij KV.

Een andere oorzaak waaruit sommigen arrogantie hebben afgeleid is het GEEN klacht neerleggen tegen Antwerp toen het vroeg in de competitie tijdens de thuiswedstrijd tegen W-B een jeugdspeler in het slotkwartier liet invallen die niet op het wedstrijdblad stond. Velen zagen daarin een soort arrogantie van, op die 3 punten zal het aan het einde van de rit niet aankomen. Wel dus, maar daaruit afleiden dat W-B niet heeft overwogen die stap te zetten, is onjuist. Het heeft zeker meegespeeld dat de club net uit de vrijspraak kwam van de matchfixing en een nieuwe rechtzaak veel onbegrip zou opleveren aangezien de eindstand van 4-1 al op het bord stond toen de betreffende jeugdspeler zijn opwachting maakte, maar juridisch speurwerk bracht aan het licht dat Antwerp, hetzij een geldboete kon krijgen, hetzij 3 punten in mindering zou krijgen, maar die 3 punten kwamen niet noodzakelijk op het conto van de Waaslanders.

Een paar andere mogelijke oorzaken waarom onze club vrij recent nog kwaad bloed zette bij enkele welstellende collega's van de Pro League, was o.a. het aanvragen van technische werkloosheid voor zijn spelers en de overtuiging dat het zich op speeldag 30 in de thuiswedstrijd tegen Gent nog zou kunnen verzekeren van 3 punten met tevens de bedenking dat Cercle en Oostende er een vriendschappelijk potje van zouden maken. Ik zou zeggen, dat mag je als club wel denken, maar niet luidop verkondigen. En tot slot, het uitpuilende Beverse trainerskerkhof is er een om niet fier op te zijn en nooit komt het in de mensen die deze keuzes maken op om zichzelf een keer in vraag te stellen. Let wel, geen enkel bestuurslid of sportief manager maakt bewust slechte keuzes, maar een keer inzien dat men zich heeft vergist, kan alvast veel twijfels over bekwaamheid uitsluiten.

PVW.