StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt

Het seizoen 2019-2020 zit er naar alle waarschijnlijkheid op. De beslissing is gevallen, 1B wordt ons deel komend seizoen, maar toch moeten we nog wachten op mogelijke rechtszaken om van een definitieve besluit te spreken. Hoe dan ook, het team van Waasland-Beveren moet versterkt worden. Hier is: 'Wie is er haalbaar? Part II'.

Arjan Swinkels


Het contract van Valtteri Moren loopt eind juni af. De vaste back-up van Caufriez en Vukotic moet worden vervangen, Ik ga ervan uit dat het contract van Moren niet verlengd zal worden. Ook Vukotic en Caufriez dreigen we, uit geldnood, te verliezen. Dan is Arjan Swinkels dé ideale man om te halen. Met een aflopend contract en een transferwaarde van zo'n 200,000 euro zou hij, contractueel, geen al te dure vogel meer mogen zijn. Ook heeft hij al 35 lentes op de teller staan. Ervaring achterin is exact wat we nodig hebben. Vergeet ook niet dat Swinkels een aardig balletje kan trappen én koppen. De afgelopen drie seizoenen was hij namelijk goed voor 4 doelpunten en 3 assists. Voor een centrale verdediger is dat zeker niet slecht. Niet twijfelen als je het mij vraagt! Hoewel het voor de publieke opinie allicht een gevoelige transfer zou kunnen worden. Maar dat wordt elke deal die we in de toekomst met KV Mechelen zullen afsluiten, en ja, arrogant vinden ze ons toch al...

Clément Tainmont

Ik had het in deel 1 al over Danjiel Milicevic en Amara Baby. Iemand die perfect in dat rijtje past is Clément Tainmont. 34 jaar, en in twee seizoenen tijd goed voor 7 doelpunten en 3 assists. Ik besef heel goed dat al deze spelers niet binnen de visie van de club passen. Maar misschien valt het op dat ik pleit voor een perfecte mix tussen jong en oud. Tainmont lijkt mij naast alle reeds besproken routiniers een ervaren rot met de nodige kwaliteiten. Heeft een goed schot, kan een balletje leggen waar hij wilt en heeft zelfs nog een dribbel in huis. Zet hem maar op het lijstje!

Daniel Opare

Dit seizoen geteisterd door blessure en hij vond een ijzersterke concurrent in Buta, maar het seizoen voordien was deze rechtsachter een vaste waarde in het elftal van Royal Antwerp FC. De ideale man om de concurrentie aan te gaan met Wiegel. 29 jaar oud, een pak ervaring in de Jupiler Pro League én in het buitenland. En ook hier, transfervrij! Een zeer interessante opportuniteit.

Dylan De Belder

Een spits die al eerder een passage heeft gekend op de Freethiel, en juist daarom misschien een iets minder realistische optie. Dylan De Belder werd in 2015 door Waasland-Beveren binnengehaald, echter speelde hij geen minuut voor WB en trok hij in datzelfde jaar nog op huurbasis naar Lommel. Daar scoorde hij 18 keer, en ook het seizoen erna scoorde hij, dan voor Lierse, aan de lopende band. 23 keer trof hij raak voor Lierke Plezierke. Nu 4 jaar later gaat het hem veel minder voor de wind. Bij Cercle scoorde hij in 3 seizoenen slechts 12 keer, de helft van zijn doelpunten bij Lierse in 1 seizoen. Toch ben ik van mening dat een oude vos zijn streken niet verliest. Met zijn 28 jaar is hij niet meer van de jongste maar in de voetbalwereld zou je dan exact op de piek van je carrière moeten zitten. Een risicotransfer, maar ik zou 'm durven binnenhalen!

David Henen

24 jaar, een in België geboren Togolees, en kan op elk moment verrassend uit de hoek komen. Deze linksbuiten speelde 44 wedstrijden voor Sporting Charleroi. Daarin was hij zeker niet altijd even succesvol, toch was je als verdediger nooit klaar met deze kerel. Daar komt bij dat we voor onze flanken absoluut naar opportuniteiten zullen moeten kijken. De contracten van Badibanga en Dierckx lopen af en worden volgens mijn verwachtingen niet verlengd. Hiervoor moet dus vervanging komen. Met Henen haal je een speler binnen die einde contract is én het Belgisch voetbal kent. Met zijn 24 jaren op de teller heeft hij ongetwijfeld nog heel wat potentieel én ambitie om het absoluut te maken als voetballer.

Dat was het voor nu

Dat was het voor mij omtrent de opportuniteiten in de Jupiler Pro League die klaarliggen voor Waasland-Beveren. In een volgende editie van 'Transfertargets' bespreek ik de opportuniteiten in de Proximus League, want ook daar lopen interessante spelers met een aflopend contract rond. Tot dan!



Seppe Meul.