StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt

Het seizoen 2019-2020 zit er naar alle waarschijnlijkheid op. De beslissing is gevallen, 1B wordt ons deel komend seizoen, maar toch moeten we nog wachten op mogelijke rechtszaken om van een definitieve besluit te spreken. Hoe dan ook, het team van Waasland-Beveren moet versterkt worden. Hier is: 'Wie is er haalbaar? Part III'. Met deze keer een overzicht van de meest interessante opportuniteiten uit de Proximus League.

Yannick Aguemon


Deze 28-jarige linksbuiten is momenteel nog eigendom van Oud-Heverlee-Leuven. Toch minstens nog tot 30 juni 2020, daarna is hij gratis op te halen. Deze kerel is om verschillende redenen een opportuniteit. In 2016 strandde hij in Union-Saint-Gilloise. Daar was hij meteen goed voor 6 doelpunten en 4 assists in 38 wedstrijden. Nu vier jaar later heeft deze Beniner 114 Proximus League wedstrijden op zijn conto. Daarin was hij goed voor 24 doelpunten en 23 assists. Hij kent de competitie, is elk seizoen trefzeker. En met zijn 28 jaar zit hij statistisch gezien op het hoogtepunt van zijn carrière. Een interessante speler die voor mij zeker op de shortlist mag.

Amir Nouri

Amir Nouri is een Franse-Algerijn van 25 jaar met als favoriete plek op het veld de nummer 10. Tot eind juni ligt deze creatieveling nog onder contract bij Roeselare. Daarna is hij zo vrij als een vogel. En ook deze man heeft kwaliteiten in zich, kwaliteiten die WB in haar kern mist. Alvorens op Schiervelde aan te komen speelde hij in de Ligue 2. Daar was hij goed voor 29 wedstrijden en was hij 6 keer betrokken bij een doelpunt. Dit seizoen speelde 23 wedstrijden waarin hij 6 doelpunten maakte en 5 assists gaf. Minder matchen en meer rendement. Met zijn 25 jaar op de teller ligt zijn beste periode nog voor zich. Ongeacht welke divisie het voor ons wordt, zet hem maar op de lijst.

Kenneth Schuermans

Deze centrale verdediger is al te zien op de Belgische nationale velden sinds 2011. Eerst was dat bij KVC Westerlo waarna hij in 2017 de overstap maakte naar OHL. Met zijn 28 jaar begint hij zijn status als rots in de branding meer en meer waar te maken. Hij kent de verschillende competities, is Belgisch en heeft de nodige ervaring om belangrijk te zijn als onderdeel van een gouden duo achterin. Daarnaast is hij met zijn 1m95 behoorlijk groot en weet hij ook elk seizoen als centrale verdediger zijn doelpuntjes mee te pikken. Wederom, welke competitie het ook wordt voor ons, Als je het mij vraagt mag deze man zeker komen!

Saviour Godwin

Een Nigeriaanse linksbuiten, 23 jaar en toch al 115 wedstrijden gespeeld in ofwel de Jupiler Pro League of de Proximus League voor respectievelijk KV Oostende en Roeselare. Dat is alles behalve slecht. In die 115 wedstrijden was hij goed voor 22 doelpunten en 9 assists. Waarvan hij zijn grootste succes dit seizoen boekte met 7 doelpunten en 3 assists. Alles wijst erop dat deze man steeds beter en beter wordt. Voorlopig nog onder contract bij Roeselare maar ook hij is gratis op te halen vanaf 30 juni. Een snelheidsduivel, heeft een dribbel in huis en weet ook het doel staan. Zowel als doelpuntenmaker en als man van de assists. Zet hem er maar bij op de lijst.

Dat was het voor nu

Volgende keer ben ik er weer met meer opportuniteiten uit de Proximus League. Al zal voor de volgende lijst spelers allicht dieper in de buidel getast moeten worden. Tot dan!

Seppe Meul.