StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een andere kater.
Normaal gezien hadden we afgelopen zaterdag 30 mei onze jaarlijkse afsluitende supportersbarbecue in Bornem, maar corona besliste er anders over. Wat ik mij van die vele voorgaande feestjes herinner was het "day after-gevoel". Alshetware een dubbele kater met op kop die van de overdreven hoeveelheid alcohol, maar ook het kleine broertje (de wetenschap dat er een paar maanden geen voetbal meer zou zijn), zorgde voor een bijkomend slecht gevoel na zo'n supportersbarbecue. Toen ik zondagmorgen monter en fris opstond was er echter geen sprake van enige naweeën van een uitgelopen supportersfeestje, maar prettig was toch anders.
Het idee dat Nicky Hayen wordt genoemd als nieuwe (hij wordt het haast zeker) trainer van Waasland-Beveren, viel toch ook redelijk zwaar. Niks tegen de Truienaar die het grootste gedeelte van zijn carrière op Stayen voetbalde, maar de vrees voor een alweer dodelijke cocktail van een onervaren en niet al te getalenteerde spelersgroep met een jonge en al even onervaren coach, brengt bij veel supporters de wanhoop nabij. Met alle respect voor Nicky die in theorie best de nieuwe Philippe Clement kan zijn, maar dit is niet de naam waarop de afbrokkelende entourage van onze club zit te wachten. Dit wordt wellicht de goedkoopste keuze voor een jonge trainer die kost wat kost ervaring wil opdoen en in welke afdeling of bij welke club maakt voor hem niet uit en hij heeft natuurlijk groot gelijk. We hebben volgens mijn bescheiden mening eerder behoefte aan een coach met haar op de tanden en vooral, een man met ervaring die een club in diepe crisis uit het moeras kan helpen. Laat iemand als Peter Maes nog een vervelende afwikkeling van de zaak "Propere Handen" voor de boeg hebben, hij is wel haast zeker een garantie op succes. Toen hij een paar maanden geleden in Lommel overnam leek die club een vogel voor de kat, maar uiteindelijk (en ook dat is iets overdreven) deed Lommel nog bijna mee voor de tweede periodetitel.
Dat onze club geen handvol kwaliteitsspelers kan aantrekken, daarvoor kunnen de supporters nog wel begrip opbrengen, maar probeer dan op zijn minst een bekwame trainer aan te trekken die spelers beter maakt en boven zichzelf kan doen uitstijgen.

PVW.