StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nicky Hayen moet voor een nieuw elan zorgen.
De kogel is door de kerk, maar de aanstelling van Nicky Hayen als nieuwe hoofdcoach van Waasland-Beveren is al bij al vrij geruchtloos verlopen. Het lijkt wel alsof de entourage meer zit te wachten op een uitspraak van het BAS en het BMA of het nu 1A of 1B wordt, dan op wie komend seizoen de sportieve touwtjes in handen krijgt. Overigens, het verzoek van hoofdaandeelhouder Olivier Swolfs bij de Belgische Mededingingsatoriteit werd ontvankelijk verklaard wat betekent dat de zaak zal worden behandeld en dat zorgt ongetwijfeld voor de eerste onrustige nacht bij een aantal bestuurders van de Pro League en de KBVB.
Maar laten we terugkeren naar het Wase nieuws van gisteren donderdag 4 juni.
De 39-jarige Nicky Hayen wordt dus de opvolger van Arnauld Mercier en interim-coach Dirk Geeraerd en gezien het vat onzekerheden wat deze onervaren Truienaar voorgeschoteld krijgt, lijkt mij dit een gigantische uitdaging. Uiteraard geniet Nicky die overigens met veel lof en warmte over zijn vroegere ervaringen als speler met de Freethiel spreekt, het voordeel van de twijfel, maar dat de club uitgerekend in crisistijd kiest voor een jonge coach op wiens palmares hoopvolle resultaten ontbreken, is bedenkelijk. Opvallend daarbij is dat in de tekst op de officiële website van de club in het welkomstwoordje een keurig overzichtje van Nicky's carrière wordt gegeven, maar met geen woord wordt gerept over een aantal clubs zoals Tienen, Verbroedering Geel, Zwarte Leeuw en Berchem Sport. Bij deze laatste club werd Hayen reeds na 7 wedstrijden bedankt, maar op de omstandigheden waarin hij daar moest werken hebben we onvoldoende zicht.
Feit is wel dat Waasland-Beveren zich op een bijzonder cruciaal keerpunt bevindt. Het recente verleden, zowel sportief als extra sportief, laten niet de minste ruimte meer toe om te falen. Hayen kan oprechte bedoelingen hebben om aanvallend voetbal te brengen en de supportersharten weer te veroveren, maar het enige waar de aanhang op zit te wachten zijn resultaten, minder degradatieangst als het 1A blijft en meedoen voor de hoofdprijs als het 1B wordt, niets meer of minder. In alle andere gevallen is de toekomst van de club ernstig bedreigt, zelfs op korte termijn.
Die hoop mogen we natuurlijk niet enkel in de handen van Nicky leggen, want de clubleiding wacht de bijzonder zware opdracht om de grove borstel door de selectie te halen en deze kwalitatief en niet kwantitatief, te versterken. Als men koppig vasthoudt aan de overtuiging dat er voldoende talent aanwezig is in de huidige spelerskern, zal Nicky Hayen angsten uitstaan die vergelijkbaar zijn met die van katje Lee voor wie vandaag goed nieuws kwam. Kortom, vanuit supportersstandpunt verdient een jonge gast als Nicky Hayen zeker een eerlijke kans, maar dag en nacht werken zoals hij voor ogen heeft, zal niet volstaan. De clubverantwoordelijken hebben de dwingende verantwoordelijkheid voor hem een objectief werkbaar kader te creëren.

PVW.