StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Begint de JPL op 7 augustus met 16, 18 of 20 ploegen of helemaal niet ?
Volgens Peter Vandenbempt die absoluut geen gebrek aan dossierkennis kan worden verweten als het gaat over het conflict tussen de Pro League en meerdere clubs in 1a en 1B, heeft Waasland-Beveren de sleutel in handen om de competitiestart volgens de vooropgestelde planning te laten verlopen. Het kan niet anders of de vastberadenheid binnen de Raad van Bestuur van de Pro League moet een flinke deuk hebben gekregen, want bij heel wat clubs in 1A en 1B neemt de onvrede toe. Vroeg of laat komt de waarheid boven drijven en stilaan begint bij heel wat clubs het besef door te dringen dat de door de Pro League gehanteerde maffiapraktijken (althans, een bescheiden gedeelte van de Pro League wat in zijn doen en laten helemaal niet zo bescheiden is), absoluut niet door de beugel kunnen. Nu bij veel clubs na 15 mei de afstand van het mes tot de keel wat groter is geworden, nemen de verhoudingen binnen deze belangenvereniging (zo durven ze zich echt noemen) weer wat aannemelijker vormen aan waardoor bij een eventueel nieuwe stemming de bijna 84 procent die onder zware druk en met ongeoorloofde beloftes op 15 mei door de strot werd geramd, lang niet zal worden gehaald.
Waarom heeft Waasland-Beveren de sleutel van een normale competitiestart in handen ? Volgens diezelfde Peter Vandenbempt die zijn licht heeft opgestoken bij een aantal neutrale juristen, zou W-B een goeie kans maken om de lopende procedures bij het BAS en de BMA, positief te zien aflopen. Indien W-B het gelijk aan zijn kant krijgt bij één van deze rechtbanken of beiden en in 1A kan blijven, mag worden aangenomen dat het die lopende dossiers bij het BAS en de BMA een halt zal toeroepen waardoor vermoedelijk ook OHL en Beerschot mee in het bootje van 1A mogen stappen en ook deze clubs zullen afzien van eventueel verdere juridische stappen. Nu vrijdag 12 juni wanneer de Pro League voor het eerst weer samenkomt na de bewuste/beruchte veldslag van 15 mei, kan de beslissing waarschijnlijk al vallen en dat zou in het belang van alle betrokkenen een goeie zaak zijn en geen dag te vroeg komen.
Of het voorstel van Cercle om met 20 ploegen te starten kans maakt lijkt mij onwaarschijnlijk, maar het zegt wel iets over de verdeeldheid binnen de Pro League en die viel niet af te leiden uit de stemming van 15 mei.

PVW.