StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De linken met W-B van gisteren dinsdag in het sportnieuws.
In de late namiddag raakte bekend dat de Franse Raad van State had beslist dat er niemand hoeft te degraderen in de Ligue 1 en dat was uitstekend nieuws voor Amiens en Toulouse. Aangezien er wel 2 ploegen waren gepromoveerd naar diezelfde Ligue 1, betekent dit dat er volgend seizoen met 22 teams zal worden aangetreden in de Franse hoogste voetbalafdeling. Een aantal clubs in de JPL die van zichzelf vinden bij de G5 te horen, ziet 20 ploegen niet eens zitten, want dat zou de competitie verzwakken. Uiteraard is Frankrijk vele malen groter dan België, maar een sterkere competitie creëren doet men uiteraard niet alleen door het aantal ploegen te verminderen (zie Frankrijk, Spanje, Engeland enz). Feit is dat deze Franse uitspraak alweer koren op de molen is van Waasland-Beveren en wie weet anderen, want dit presedent wordt zeker een bijkomend instrument om de zaak van Waasland-Beveren bij de diverse rechtbanken te behartigen.

Tussendoor tikte de FIFA onze Pro League even op de vingers voor de reglementswijziging van vorige week waardoor OHL dat op het moment van de finalewedstrijd tegen Beerschot in 1B begin augustus, vermoedelijk met een noodploeg aan de bak moet aangezien het met een groot aantal spelers zit wiens contract eind deze maand afloopt. De beurt nu aan OHL om de knuppel in een of andere rechtbank te gooien ?
Maar er was dinsdag toch ook weer onprettig nieuws uit het kamp van Waasland-Beveren, want Club Brugge kwam even langs om te shoppen bij onze medische staf. Met name Leen Vandamme en Thomas De Jonghe maken de overstap naar Jan Breydel en volgen dus David Bombeke die hun voorafging. Vorig seizoen gebeurde datzelfde al met Jonas Ivens van onze technische staf, terwijl Philippe Clement en Johan Van Rumst eerst een Genks ommetje maakten vooraleer succesvol te zijn in Brugge. Als de dubbele landskampioen zo graag komt winkelen in het Waasland zal het er precies toch niet zo slecht zijn !

En nog later dinsdag nam W-B afscheid van T2 Dirk Geeraerd en dat was misschien toch eerder onverwachts en al zeker niet met de goesting van Dirk zelf. Die is er ondertussen 56 en maakte gebruik van de formule loopbaanonderbreking om zijn job als sociaal-assistent op onze nationale luchthaven, bij W-B aan de slag te gaan. Rekening houdende met de mokerslag die de coronacrisis o.a. in de luchtvaartsector heeft uitgedeeld, wordt dit voor Dirk een lastige terugkeer en sowieso een jaar/seizoen om vlug te vergeten. Zou dit zijn laatste passage op de Freethiel zijn geweest ? We kunnen heel wat vertellen over Dirk, maar hij is en blijft voor mij een geweldige kerel, een fantastische verteller en wees gerust en dat zullen zijn directe medewerkers graag beamen, ook een goeie trainer wiens hoofd (wellicht) niet goed wist te kiezen tussen de job van T2 en T1. Gezien zijn meerdere passages bij Waasland-Beveren (niet vergeten dat hij de club naar eerste klasse bracht), is het anderzijds niet onlogisch dat er met de jaren wat ruis op de lijn komt. Een opvolger voor Dirk is nog niet voor vandaag, want het aantrekken van een fysical coach krijgt nu prioriteit en dat zou misschien wel iets voor vandaag kunnen worden. Het werd dus al bij al toch nog een wat bewogen dinsdag !

PVW.