StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt

Het seizoen 2019-2020 zit er naar alle waarschijnlijkheid op. De Pro League duidde W-B aan als zakker naar 1B, maar zover is het nog lang niet. Juridisch staan we stevig in onze schoenen. We mogen stilaan gaan hopen op een verlengd verblijf in 1A. Hoe dan ook, het team van Waasland-Beveren moet versterkt worden. Hier is: 'Wie is er haalbaar? Part V'. Met deze keer een nieuw overzicht van interessante opportuniteiten uit de Proximus League. Maar, deze keer liggen ze niet perfect in lijn met de visie van de club.

Deel II: Opportuniteiten niet binnen de visie van de club:

Yohan Croizet


Een speler die bij velen nog wel een belletje zal doen rinkelen. Dat zal je dan ook voornamelijk terugbrengen naar zijn eerste periode bij OHL, tussen 2016-2018. Daar maakte deze, niet al te grote, creatieve middenvelder twee seizoenen furore. Met zijn passeerbewegingen alsof het niks is en zijn listige balletjes waarmee hij iedereen alleen voor doel wist te zetten werd hij toen aanzien als een gevaar voor elke verdediging. Na zijn passage bij Leuven trok Croizet naar KV Mechelen waar het hem een pak minder voor de wind liep. Daarom koos hij al na een jaar om te vertrekken. Hij ging op avontuur in Kansas, USA. Daar kreeg hij meer speelkansen en werd hij opnieuw belangrijk voor een club. Sinds januari komt Croizet opnieuw uit voor OHL, maar blessureleed stond een geslaagde comeback nog in de weg. Nu heeft hij een aflopend contract, waarmee hij van zichzelf een uitstekende opportuniteit voor W-B maakt. Een creatieveling die makkelijk een mannetje passeert, ja hoor zo iemand hebben we zeker en vast gemist. Zet hem maar op de lijst.

Casper Nielsen

Deze Deense nummer 10, die ook op de flanken uit de voeten kan, speelt bij Union SG. In zijn eerste seizoen bij de Gilloise speelde hij meteen de pannen van het dak. In 28 wedstrijden scoorde hij 7 keer en liet hij ook 6 keer scoren. Hoe treurig het ook is, aan zo'n cijfers kwam niemand bij ons afgelopen seizoen. Alvorens bij Union terecht te komen speelde hij voornamelijk in zijn thuisland, en ook door was dat vaak een schot in de roos. Met zijn 26 lentes zit hij momenteel in de aanloop naar de piek van zijn carrière. Hij heeft nog een contract tot juni 2022, wat van hem geen goedkope speler zal maken. Wel is het iemand die zijn geld meer dan waard is. Moest ik de geldbeheerder van Waasland-Beveren zijn, deed ik hier een fikse financiële inspanning voor.

Kurt Abrahams

Het goudhaantje van de Kempen, en daarom ook de minst realistische opportuniteit. Als je het al een opportuniteit kan noemen. Deze vinnige Zuid-Afrikaan speelde afgelopen seizoen beter dan ooit tevoren. Bij STVV werd hij nog op de rechtsachter gezet, maar Westerlo zag in dat deze kerel twee rijen hoger het best tot zijn recht komt. En zo bleek ook. In 28 wedstrijden maakte hij 10 doelpunten en gaf hij 6 assists. Deze kerel heeft nog een contract tot 2021. Westerlo lichtte de optie van &eacuyeén jaar reeds en zegt zelf bezig te zijn met een verlengd verblijf van Abrahams op het Kuipje. Toch zie ik dat niet gebeuren. Kurt heeft alles om het te maken op het hoogste niveau, en gezien zijn leeftijd (26) moet hij ook niet te lang meer wachten om die kans te grijpen. Wil Westerlo er nog geld uit halen dan zullen ze hem deze zomer moeten verkopen. En voor hem mag Waasland-Beveren absoluut in de rij gaan staan.

Ismaël Kandouss

Afsluiten doe ik met deze Frans/Marokkaanse centrale verdediger van Union SG. Deze 1m92 lange verdediger was afgelopen seizoen van cruciaal belang voor de Gilloise. Van alle verdedigers stond hij met zijn 25 wedstrijden ook het meeste aan de aftrap. In die 25 wedstrijden slikte hij slechts 4 gele kaarten én scoorde hij ook 2 keer. Een verdediger die graag mee komt naar voor bij hoekschoppen en daar ook nog eens trefzeker is. Zo iemand is altijd een interessant profiel. Ook is hij nog maar 22 jaar oud wat maakt dat zijn potentieel statistisch gezien nog veel hoger ligt dan wat hij nu al presteert. Met een contract tot 2021 hebben we opnieuw een sterke positie bij de onderhandelingen. Het is nu verkopen voor nog een mooie som geld of volgend seizoen gratis zien vertrekken. Tenzij hij bijtekent natuurlijk. Maar net zoals bij Abrahams zie ik dat niet meteen gebeuren. De kwaliteiten van deze kerel horen thuis in 1A en dat zal ook hij snel gaan door hebben.

Volgende week

Zolang Waasland-Beveren geen van de door mij opgelijste opportuniteiten binnenhaalt blijf ik proberen. Volgende week ben ik er opnieuw met jonge en Belgische spelers die momenteel in het buitenland actief zijn. Tot volgende week!

Seppe Meul.