StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Met Nicky Hayen aan het roer wil ik W-B de haven wel zien uitvaren

De kop is eraf, Nicky Hayen heeft dinsdag zijn eerste training afgewerkt als hoofdcoach van Waasland-Beveren. Met een nieuwe technische staf aan zijn zijde is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. In welke reeks dat zal zijn weet voorlopig niemand. Maar daar maakt Hayen zich niet druk in. En met die uitspraak en zijn visie heeft hij mijn supportershart veroverd.


Toegegeven, ja, ook ik was sceptisch over zijn aanstelling. Exact veertien dagen later heb ik mijn kar quasi volledig gekeerd. En dat is best gek. Twee weken heeft het geduurd en die man heeft nog niks gepresteerd of bewezen. Eerst en vooral mag je niemand op voorhand veroordelen voor dingen die hij nog niet heeft gedaan. In het verleden betrapte ik me erop dat ik dat stiekem wel deed. Denk maar aan de passages van andere coaches. Zonder namen te noemen, verdienstelijke trainers die heel wat hebben bereikt in hun carrière. Echter had ik nooit echt het gevoel dat een aantal van hen grip hadden op de groep. Laat staan dat ze iets uitstraalden. En dat is deze keer compleet anders.

Met Nicky Hayen hebben we iemand aan boord gehaald met een zeker gehalte aan charisma. Die man straalt iets uit. Zijn blik verraadt een enorme gedrevenheid. Ook bij zijn aankomst bij de club gaf hij al blijken van veel zelfvertrouwen en goesting om eraan te beginnen. Daarnaast is wat hij vertelt tegen de pers altijd boenk erop. Zo sprak hij de woorden "ik wil zo snel mogelijk de supportersharten veroveren en ze de weg naar de Freethiel doen terugvinden." Je zou kunnen zeggen dat dat loze woorden zijn, want ja wat heeft hij al bewezen. Correct, helemaal niks. Maar hij zegt het tenminste, hij benoemt wat hij exact wil bereiken. En, wat daarin heel belangrijk is, is dat hij de supporters toespreekt. Hayen wil goede resultaten boeken voor enerzijds de club, maar minstens evenveel voor de supporters die al jaren hongerig zijn naar successen. En die factor zou er wel eens voor kunnen zorgen dat hij naast mijn supportershart ook nog vele andere zal veroveren.

Momenteel is het natuurlijk nog afwachten. Een aantal zaken liggen ook niet volledig in zijn handen. In welke klasse zullen we moeten aantreden? Moet hij de laatste speeldag nog voorbereiden? Met welk spelersmateriaal gaat hij het nieuwe seizoen kunnen aantreden? En met welke doelen moet hij dat nieuwe seizoen starten. Los daarvan zie ik het volledig zitten. Tijd voor verandering, en met Nicky aan boord heb ik er vertrouwen in. Aan hem zal het volgens mij al niet liggen.

Seppe Meul.