StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* 16-jarige Kjell Peersman krijgt profcontract bij PSV.
Voor sportief goed nieuws moet men dezer dagen niet bij Waasland-Beveren aankloppen, maar gelukkig heeft het tweede gedeelte van de naam van de fusieclub een roemrijk verleden waaraan we ons in deze sombere voetbaltijden proberen vast te klampen. Zo vernamen we gisteren in de kranten dat de 16-jarige Kjell Peersman een profcontract heeft ondertekend met de Nederlandse topclub PSV Eindhoven. Kjell die net als zijn vader een vaste waarde is bij de diverse nationale jeugdploegen, is de zoon van Tristan Peersman die via Hemiksem en Boom bij SK Beveren belandde. De nu 41-jarige Peersman zou tussen 1991 en 2000 de kleuren van SK Beveren verdedigen en maakte zijn debuut thuis tegen Lierse in januari 1999 toen titularis-doelman Lemmens geschorst was en tweede doelman Roland Velkeneers met een buikspierblessure sukkelde.
Nadat Lemmens en Velkeneers waren vertrokken aan het einde van dat seizoen, schoof Tristan een plaatsje op in de pikorde (hij werd tweede keeper na Kris Van De Putte), maar toen Stany Gzil na een ramzalige start werd ontslagen, kwam Emilio Ferrera die Tristan de voorkeur gaf op Van De Putte. Een conflict tussen Emilio Ferrera en Tristan Peersman (Emilio had immers de onvolprezen keeperstrainer René Cool opzij geschoven voor vriend Bruno Taverne), lag aan de basis dat Tristan zelfs geen plaats meer kreeg op de Beverse bank. Aan het einde van dat seizoen echter maakte Peersman een schitterende transfer naar Anderlecht. Tristan verzamelde 4 A-caps bij de Rode Duivels, maar bezat met zijn 1.92 meter de kwaliteiten om veel meer uit zijn carrière te halen, maar met de beide voetjes op de grond blijven was nu net een gave die hij ontbrak. Laten we duimen voor de sympathieke Tristan (hij speelde ook nog even voor Temse), dat zoon Kjell die net genoemde kwaliteit die zijn vader ontbeerde wel heeft, want aan het talent zal het bij Kjell zeker niet liggen.
Een interessante tip : wie graag nog eens een overzicht leest over de hele sportloopbaan van Traistan Peersman, kan altijd terecht in de geweldige fichebak van oud-spelers KSK Beveren op onze website en dat is een werkstuk zonder voorgaande van Geert De Vreese.

PVW.