StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Van De Wiel en Pejcic krijgen contract.
Afgelopen seizoen (in Brussel zijn er instanties die nog overtuigd moeten worden dat het al voorbij is) werden onze beloften kampioen van groep B waardoor zij met ingang van het nieuwe seizoen promoveren naar groep A. Een bijzonder knappe prestatie en als ik me niet vergis zouden zij ook de bekerfinale hebben gespeeld, maar corona besliste er anders over. Dat er nu 2 jongens worden beloond met een contract bij de A-kern is een schitterende zaak voor deze gasten en een motiviatie/opsteker voor hun collega's met wie deze kampioenstitel werd behaald. Alvorens echter al meteen grote verwachtingen/druk op de rug van deze jongelingen te kleven (logisch, want bij W-B zijn spelers die deze stap zetten eerder uitzondering dan regelmaat), is het goed om weten dat de kampioenstitel van de beloften vooral het werk van een sterk collectief was waarmee ik zeker geen afbreuk wil doen aan de kwaliteiten van Nicola en Vladimir.
Overigens, Vladimir Van De Wiel genoot zijn opleiding bij AA Gent, terwijl Pejcic roots in de Balkan heeft, maar wellicht toch al enkele jaren bij de Beverse jeugd rondloopt. Van De Wiel is een rechtsachter, Pejcic een centrale middenvelder. Zou Nicola Pejcic over de kwaliteiten beschikken om ooit in de voetsporen van Joachim Van Damme te kunnen treden ? Nu moet ik zelf opletten om geen onnodige druk op de schouders van Nicola te leggen, maar waar ik vooral naartoe wil is dat het hoog tijd wordt dat er nog eens iemand doorbreekt uit de Beverse jeugdwerking, want in het verleden werden veel van die jongens tijdens de voorbereiding en het oefenkamp gebruikt als opvulsel en zodra de aangekochte spelers hun opwachting maakten, vielen zij volledig uit de boot.
En voor de zoveelste keer blijf ik hier herhalen dat wanneer de club niet investeert in een aantal kwalitatieve en ervaren spelers, worden deze jonge gasten de eerste slachtoffers als het sportief minder gaat. Kortom, een heel goeie zaak van de clubleiding om met deze jongens langer in zee te gaan, maar er moeten nog stappen volgen om hun echt te kunnen beoordelen. Alvast een dikke proficiat aan Nicola en Vladimir en tegen die andere kampioenenmakers zou ik zeggen : we wachten vol ongeduld op jullie komst !

PVW.