StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt

Het seizoen 2019-2020 zit er naar alle waarschijnlijkheid op. De Pro League duidde W-B aan als zakker naar 1B, maar zover is het nog lang niet. Juridisch staan we stevig in onze schoenen. We mogen stilaan gaan hopen op een verlengt verblijf in 1A. Hoe dan ook, het team van Waasland-Beveren moet worden versterkt. Hier is: 'Wie is er haalbaar? Part VI'. Met deze keer een nieuw overzicht van interessante (Belgische) opportuniteiten die in het buitenland actief zijn.

Hugo Cuypers


Meteen een dure vogel en grof wild op de transfermarkt. Maar al die aandacht is Hugo Cuypers ook absoluut waard. Momenteel is deze 22-jarige spits actief in de Franse tweede klasse. Volgende week is hij contractueel verplicht terug te keren naar Olympiakos waar hij nog onder contract staat tot 2022. Hem halen wordt, toegegeven, een lastige taak. Zeker als je leest hoe concreet de interesse van Standard is in deze aanvaller. Maar daar ligt dan weer een kans voor W-B. Ook al ben ik er geen fan van, kan een huurbeurt wel de ideale oplossing zijn voor beide partijen. Voor Standard is hij meer dan waarschijnlijk nog te onervaren en simpelweg te licht. Daarom kan hem uitlenen de perfecte oplossing betekenen. Een win-win voor de twee clubs. Daarom zet ik hem op mijn lijst.

Dante Rigo

Wederom, geen goedkope speler. Dante Rigo is een 21-jarige centrale middenvelder met heel wat creativiteit en spelinzicht. Rigo werd dit seizoen door PSV uitgeleend aan Sparta Rotterdam. In Eindhoven heeft hij nog een contract tot 2022. Dat, en het feit dat hij 21 en zeer talentvol is, maken dat hij een transfersom van zo'n 800,000 euro op zijn hoofd heeft plakken. Is die som terecht, daar kan ik mij niet over uitspreken. Wat ik wel weet is dat Rigo bij Waasland-Beveren grote kans op slagen heeft. Dat omwille van het feit hij bij Sparta reeds kon wennen aan degradatievoetbal, en het daar voortreffelijk deed. En dat is volgens mij nog altijd de reden waarom de transfer van Verreth voorlopig nog geen groot succes bleek. Dante Rigo is voor mij dus zeker een optie. Al zal het ook hier om een leenbeurt gaan, en daar zijn we allemaal niet zo’n fan van.

Ibrahim Kargbo

Ibrahim Kargbo is een 20-jarige centrumspits. En op zijn zachtst gezegd heeft deze man er nu al een apart parcours opzitten. In 2019 kreeg deze man geen nieuw contract bij tweedeklasser Roeselare waarna hij in januari een contract voor drie jaar tekende bij de Oekraïense topclub Dynamo Kiev. Een rare transfer, zeker als je weet dat hij bij Roeselare slechts drie wedstrijden heeft gespeeld en daarin nooit scoorde. Maar nu op zijn 20e heeft hij er 10 wedstrijden opzitten bij Dynamo waarin hij ook 2 keer kon scoren. Een raar verhaal maar daarom zeer interessant. Als hij niet over de nodige talenten zou beschikken, was Dynamo hem nooit gaan halen. En net omwille van het aparte verhaal weet hij mijn interesse te wekken.

Ismail Azzaoui

Deze 22-jarige rechtsbuiten speelt al sinds zijn 17e bij Vfl Wolfsburg waar hij in 5 jaar welgeteld 4 keer op het veld met de eerste ploeg stond. Verschillende uitleenbeurten en wedstrijden bij de beloften waren tot nog toe zijn deel. Maar, deze zomer loopt zijn contract af. Dat hij over heel wat talent beschikt bewees in '18-'19 bij Willem II. In 24 wedstrijden maakte hij 4 doelpunten en gaf hij ook 6 assists. Een gebrek aan talent is dus niet de reden waarom hij niet weet door te breken bij Wolfsburg. Hoog tijd voor W-B om hem met zijn aflopend contract te verlossen van de Duitse club en hem een volwaardige kans te geven.

Nu is het aan Waasland-Beveren

Ik heb de afgelopen weken, met de beperkte informatie die het bekijken wedstrijden en het internet mij hebben gegeven, getracht een interessant pakket aan spelers samen te stellen die een meerwaarde kunnen betekenen voor W-B. Nu ligt de bal in hun kamp. En ik ben, op zijn minst gezegd, ontzettend benieuwd. Tot volgende week!

Seppe Meul.