StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Al gehoord van de PLUC ?
Vrijdag kwam de Raad van Bestuur van de Pro League samen met o.a. als punt op de agenda de verkiezing van de voorzitter. Met een ruime meerderheid (altijd met een korrel zout nemen als de Pro League dat soort thermen gebruikt) werd het mandaat van Peter Croonen verlengd. Voorspelbaar, maar daarom niet minder lachwekkend, was dat de algemene vergadering over hoe het komend seizoen er moet uitzien (aantal clubs in 1A) alweer werd uitgesteld en verplaatst naar ik dacht 7 juli. Die Pro League is toch dringend toe aan een naamsverandering en wat dachten jullie van PLUC, nl. Pro League Uitstel Club ? De bedoeling van dit uitstel is natuurlijk het afwachten van de uitspraken door de verschillende rechtbanken wat er volgens mijn bescheiden mening op wijst dat men er binnen de Pro League niet gerust in is. Onbegrijpelijk toch dat zowel binnen de Pro League als de algemene opinie (voetballiefhebbers en analisten) er een grote eensgezindheid bestaat om het seizoen 2020-2021 met 18 ploegen te spelen in de Jupiler Pro League, maar dat een kleine minderheid koppig weigert hieraan gevolg te geven en zo meerdere aanslepende procedures bij de verschillende rechtbanken te vermijden. Het eigen clubbelang verkiezen boven chaos, dan ben je als belangenvereniging goed bezig.

* Nog wat bijkomende info over Gervinho.
Geert als voornaam is niet uitzonderlijk, maar wanneer de familienaam De Vreese wordt toegevoegd, moet het ergste worden gevreesd voor wie zich wil meten op het vlak van kennis over SK Beveren.
En dus bezorgde Geert mij als reactie op mijn artikel over Gervinho nog wat extra info, toevallig gedeeltelijk ingefluisterd een paar weken geleden door die andere prof met SKB kennis Rudi Beck.
Gervinho was de jongste van de Beverse Ivorianen maar is inmiddels ook al 33 jaar. Er zijn nog wel enkele Beverse Ivoriaantjes actief, maar dan wel op een lager niveau zodat Gervinho dus wel de enige is die nog op een hoog niveau actief is.
Gervinho scoorde zondag zijn zesde doelpunt van het seizoen en heeft bij Parma dit seizoen ook al vier assists op zijn naam staan.
Wat Yaya Toure betreft, die speelde begin november van vorig jaar voorlopig zijn laatste wedstrijd en dit dus bij de Chinese tweedeklasser Qingdao Huanghai. Het werd wel een partij in mineur want hij pakte een rode kaart na amper tien seconden voetballen. Dat zal wel niet ver van een wereldrecord geweest zijn, maar hij mocht wel de promotie van de club meevieren.
Vorige maand heb ik op internet gelezen dat hij een mondelinge overeenkomst had met de Braziliaanse club Vasco da Gama, maar tot dusver is er nog niets concreets uit de bus gekomen.
Bedankt Geert voor de nuttige weetjes.

PVW.