StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Nieuw seizoen, nieuw begin

Het seizoen 2019-2020 werd er één om zeer snel te vergeten. Het voetbal was te matig, de eindstand was gênant, de gehoopte versterkingen kwamen niet en de communicatie bleef te vaak uit. Het voetbaljaar 2020-2021 moét beter. W-B mag zich opmaken voor het seizoen van de laatste kans.


Voor velen werd het afgelopen seizoen de druppel die de emmer deed overlopen. Ook voor mij. Waasland-Beveren eindigde na 29 speeldagen troosteloos laatste en daar stond het ook meer dan terecht. Elke WB-supporter kon dat toegeven, en net dat deed nog het meeste pijn. De oorsprong van die frustraties lag al lang niet meer enkel bij het slechte voetbal. De hele structuur van de club werd, meermaals terecht, afgekraakt op het forum en verschillende supporterpagina's.

Voor het bestuur, en het voortbestaan van voetbalclub Waasland-Beveren is het essentieel om komend seizoen een goede beurt te maken. Enerzijds door drastische veranderingen door te voeren. Maar anderzijds ook door de gemaakte fouten uit te wissen. Geen makkelijke opdracht als je weet dat de wonde zich al diep heeft geworteld bij de supporters.

Toch kijk ik positief naar de toekomst. Voornamelijk omdat ik al kleine blijken van verandering heb gezien. In eerste instantie zag ik bij de onfaire beslissing van de Pro League een strijdvaardig Beveren dat ijvert naar een eerlijke behandeling en solidariteit bij de profclubs. Daarnaast ben ik nog altijd zeer te spreken over de aanstelling van Nicky Hayen als nieuwe coach. Hayen heeft van een gehavende groep een collectief gemaakt met een enorme brok gedrevenheid en goesting om eraan te beginnen. Ik verwacht een vurig Waasland-Beveren tijdens de eerste oefenwedstrijd komend weekend. Tegen KV Mechelen hoop ik een ploeg te zien die vecht voor elke bal, elke meter en vooral voor elkaar.

En tot slot zie ik ook lichte verbeteringen in de communicatie naar haar supporters. De website staat opnieuw vol nieuwe en belangrijke mededelingen namens de club. En er wordt gewerkt aan een betere behering van de socials. Hoewel het na week 1 opnieuw stilviel hebben ze deze week de draad opnieuw opgepikt met updates over de trainingen, de abonnementenverkoop en de COVID-tests bij de spelers. Het zijn kleine dingen maar ze zijn van groot belang in het terugwinnen van de supportersharten.

Seppe Meul.