StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Degradatie een feit, bah !
De verwachting is dat dezer dagen een aantal rechtzaken die Waasland-Beveren heeft aangespannen om het behoud in de Jupiler Pro League af te dwingen, hun beslag zullen krijgen. Gisteren hakte de Belgische Mededingingsautoriteit (de BMA) als eerste de knoop door en dat betekende geen goed nieuws voor de Waaslanders. Ondanks het advies van de auditeur van diezelfde BMA om volgend seizoen met 18 ploegen te spelen in de JPL, floot zijn college hem terug wat betreft het gedeelte degradatie, want het dreigement van de Pro League om centen kwijt te spelen indien W-B naar de rechtbank zou stappen, werd door de BMA wel bestempeld als niet correct. Vreemd dat een auditeur door het eigen college in zijn hemd wordt gezet, maar net zoals in de sport is winnen en verliezen part of the game. Of daarmee de kous af is valt te betwijfelen, want met het BAS en de burgerlijke rechtbank heeft W-B nog 2 ijzers in het vuur liggen, maar het spreekt vanzelf dat het arrest van de BMA gisteren, ongelegen komt. Bovendien zou er voor de vergadering van de Pro League nu dinsdag 7 juli een nieuw voorstel op tafel liggen getekend Cercle Brugge waarbij er met 18 ploegen wordt gespeeld en na afloop van het seizoen mini-play-offs worden gehouden met de nrs 1 t.e.m. 4 van de reguliere competitie. Er is dus nog hoop voor W-B, maar ondertussen blijft er zeer kostbare tijd verstrijken en loert augustus om de hoek.
En er is nog meer slecht nieuws voor onze club, want de oefenpot van morgen zaterdag tegen KV Mechelen, wordt niet gespeeld omdat een niet met naam genoemde speler van Waasland-Beveren positief testte op covid-19.
Was het dan allemaal slecht nieuws wat de klok sloeg deze week ? Voor wie belang hecht aan het stamnummer 2300 niet, want begin deze week gaf de Ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Dendermonde, Waasland-Beveren gelijk in een door de vzw KSK Beveren aangespannen rechtzaak mbt het stamnummer 2300. Dit zal voorlopig enkel gebruikt kunnen worden voor damesvoetbal en op termijn zelfs ingeleverd moeten worden bij de KBVB. Ik veronderstel dat dit door de mensen van Yellow Blue als een nederlaag zal worden ervaren, maar als een overwinning voor Waasland-Beveren ervaar ik het persoonlijk in de huidige omstandigheden niet, want de club heeft thans andere katten te geselen.

PVW.