StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Iets met ongelooflijke arrogantie en de allergrootste boomerang allertijden

"Dat is een hele wijze instantie die al bewezen heeft dat het goeie beslissingen kan nemen. Ik heb er vertrouwen in dat het BAS ons zal volgen. Dan kunnen we definitief een streep trekken onder dit seizoen." Met die woorden strooide Peter Croonen dinsdag nog zand in ieders ogen. De beslissing was volgens de voorzitter van de Pro League gevallen. Ware het niet dat het BAS wederom met een verrassing van formaat op de proppen kwam. Op de vraag 'wat nu?' is het antwoord duidelijk: pure chaos.

Heb jij dat ook soms, dat je bij momenten heel erg graag een vlieg zou willen zijn? Gisteren net na etenstijd was die wens bij mezelf groter dan ooit tevoren. Wat had ik graag rond het hoofd van Peter Croonen, maar eigenlijk elk lid van de RvB van de Pro League, gezweefd wanneer ze de pushmelding van zowat elke Vlaamse of Waalse sportkrant lazen. Ik durf te wedden dat er een stevig potje gevloekt is, en misschien is er hier en daar ook wel een telefoontje gepleegd. Want wie hield het nog voor mogelijk dat het BAS W-B gelijk ging geven ten nadele van al het reeds verrichte werk van de Pro League.

Ik ben vooral benieuwd naar de tegenreactie waarmee ze nu nog op de proppen zullen komen. Vandaag omstreeks 14u30 komt de RvB van de Pro League opnieuw samen voor een crisisberaad aangaande de beslissing van het BAS. Allen daarheen zou ik zo zeggen.

Van de hel naar de hemel binnen 24 uur

Zeker van een verlengd verblijf in de hoogste klasse is Waasland-Beveren natuurlijk nog niet. Of het effectief zal mogen aantreden in 1A is nu echt voor ie-de-reen een raadsel. Persoonlijk is voor mij de overwinning al binnen. Enerzijds omdat de kaarten dusdanig gunstig liggen voor W-B. Clubadvocaat Tom Rombouts liet al weten dat een degradatie voor Waasland-Beveren niet meer tot de opties behoort. Die man heeft als eerste het 117 pagina’s lange vonnis van het BAS doorgenomen, en als reactie dan met dat statement op de proppen komen, geeft blijk van een enorme dosis vertrouwen in een goede afloop.

Anderzijds spreek ik over een overwinning omwille van een andere, meer persoonlijke reden. De boomerang in het gezicht van de Pro League was nooit groter. Op 15 mei besliste de RvB tegen alle regels en rechtvaardigheid in dat Club Brugge kampioen werd en W-Beveren daarom maar diende te degraderen. Op de tweede vergadering daarover op 7 juli hielden ze krampachtig vast aan die beslissing. En last but not least gaven ze ook al de kalender vrij voor het seizoen 2020-2021 terwijl er nog volop juridische procedures aan de gang waren. En dus hebben ze de chaos waarmee ze nu geconfronteerd worden enkel aan zichzelf te danken. 2-1 voor de K11.

Wat nu?

Noem het gerust de vraag van 1 miljoen. De "ik ga het zeggen, Walter" is nog nooit zo ver weg geweest. De persoon of instantie die een oplossing weet te vinden waarachter iedereen zich kan scharen heeft recht op een standbeeld, wat zeg ik, een nobelprijs. Voor moed en zelfopoffering. Tom Rombouts, de clubadvocaat van Waasland-Beveren is zoals gezegd formeel. Het seizoen 2020-2021 kan nog altijd uitdraaien op een competitie in 1A met 16 clubs, en dan halen ze bij de Pro League nog altijd hun slag thuis. Evenwel kan het er nu met minstens de helft van de procentuele slaagkans één worden met 18 ploegen. Maar, in beide gevallen zal dat mét Waasland-Beveren zijn.

Het is koffiedik kijken en voorlopig moeten we doen wat we de afgelopen maanden al veelvuldig hebben gedaan, namelijk afwachten. Het eerstvolgende konijn kan ten vroegste binnen 15 dagen uit de hoed van de beslissers getoverd worden. Maar hoe het na die beslissing verder moet weet niemand. De start van de competitie komt tegen dan wel erg dichtbij. Het belooft nog spannend te worden, maar na heel wat veldslagen verloren te hebben, lijkt er eindelijk witte rook op komst voor Beveren. Wordt vervolgd...



Seppe Meul.