StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Donderdag zat weer eivol.
Het is dezer dagen ondoenbaar om de gebeurtenissen rondom Waasland-Beveren wekelijks samen te vatten en daarom doen we het liever dag per dag.
Gisteren donderdag zat op dat vlak weer goed vol. Zoals te verwachten viel had de Pro League na hun crisisberaad van donderdag een tegenzet gevonden op het vonnis van het BAS. Een instantie als de pro League waarvan wordt beweerd dat het een belangenvereniging is en die zijn juristen een nachtje aan het werk zet om een tegenzet te vinden op het vonnis van een erkende rechtbank en dit met de opzettelijke bedoeling om één van haar leden schade toe te brengen, begrijpen wie begrijpen kan en alle credits voor Vincent Mannaert van Club Brugge die al langer zijn buik vol heeft van dit soort vieze spelletjes. Van lef gesproken om het aan te durven de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport die normaal gezien bindend is, naast zich neer te leggen. Als een instantie zoals de Pro League die normaal het goede voorbeeld zou moeten geven, zelf de regels met de voeten treedt, wat verwachten zij dan van hun aangesloten clubs ?
Voornaamste conclusie van het BAS in mensentaal : zij vinden dat de Pro League onvoldoende heeft gemotiveerd waarom de competitie in 1B wel werd afgewerkt en in 1A niet. Daardoor kon Waasland-Beveren zijn sportieve kansen op het behoud niet verdedigen en dat vindt het BAS onredelijk.
Voor de goede orde : ik heb hier ook altijd geroepen dat we een theoretische kans op behoud hadden, want winnen tegen Gent na pijnlijk verlies in Moeskroen de week voordien, dat zou niet simpel zijn geweest, ook al omdat als tweede voorwaarde Oostende niet mocht winnen in Brugge tegen Cercle. Ik moet wel meegeven dat het Gent van de laatste speeldagen voor de corona-stop niet meer tot winst kwam en op speeldag 29 thuis tegen een zware 1-4 nederlaag aanliep tegen Charleroi. Dit om maar mee te geven dat in voetbal alles mogelijk is, denk maar aan onze 9 op 9 van vorig seizoen tegen Club Brugge thuis, uit Antwerp en thuis Lokeren.
Maar terug naar de realiteit van gisteren : de Pro League meent (alweer) over een sterk dossier te beschikken om die motivatie die voor het BAS onvoldoende was, over te doen en vervolgens de Algemene Vergadering opnieuw samen te roepen om zich via een stemming uit te spreken.
Klinkt logisch en simpel, maar kan dat zo maar ? Als ik morgen door het rood stoplicht zou rijden en daarvoor voor de rechter moet verschijnen, zou ik er dan mee weg komen door tegen de rechter te zeggen : "oké man, hier laten we het bij en ik zal er de volgende keer wel op letten."
Wordt vervolgd zeker ?
Maar W-B haalde donderdag ook het nieuws in positieve zin, want 's avonds kwam HLN met het nieuws dat er een vriendschappelijke wedstrijd werd afgesloten tegen niet de minste. Op vrijdag 17 juli, vandaag dus over een week, is het de gast in het Parc des Princes in Parijs met de thuisploeg PSG als gastheer. Amai zeg, mijn eerste reactie toen ik het vernam was : is er misschien in navolging van Cercle met Monaco, een samenwerking op komst ? Dat bleek achteraf een te optimistisch verlangen, maar toch een nachtje plezier van gehad. Een oefenpot tegen de wereldsterren van PSG, is dat wel een goed idee met amper matchritme in de benen ? Nu ja, als we vragen dat Neymar een helftje met W-B mag meedoen kunnen de dubbele cijfers misschien toch vermeden worden. En nu maar hopen dat we niet met onze B-ploeg naar Parijs gaan. Als we voor deze oefenmatch een mooi bedrag op onze rekening gestort krijgen, kan ik er wel mee leven !

PVW.