StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het lijkt alsof er niks is veranderd.
Waasland-Beveren is zijn reeks oefenwedstrijden begonnen met een forfaitnederlaag bij Zulte-Waregem. Nu zijn en blijven het oefenmatchen die tot doel hebben beter te worden, maar als supporter kijkt men toch met een klein hartje vooruit naar de oefenpot van volgende week vrijdag 17 juli in het Parc des Princes om er de thuisploeg PSG in de ogen te zien. Als ik zie dat Z-W op het uur een handvol spelers inbrengt waaronder de bejaarde Deschacht, dan zou ik een gat in de lucht springen wanneer die bij W-B vanaf het begin in de ploeg hadden gestaan. Meer zelfs, het is een hypothese, maar als deze vervangers in onze kern zouden staan lag het behoud in eerste (nu wordt ik wel heel optimistisch) al vast of zouden we in het geval van tweede klasse waarschijnlijk een mondje meepraten. Het laatste zinnetje voor wie op Twitter W-B-live volgde luidde : "er is nog werk aan de winkel", maar dat is een klassieker voor een eerste oefenwedstrijd. Dit heeft niks te maken met veel werk, want ik ben er van overtuigd dat Nicky Hayen en zijn spelers hun stinkende best hebben gedaan de voorbije weken, maar de huidige kern is gewoon onvoldoende gewapend voor eerste klasse en is wellicht niet in staat een rol van betekenis te spelen in tweede.
En eigenlijk valt daar voor een keer iets te zeggen, want door de blijvende onzekerheid op korte termijn is de clubleiding aan handen en voeten gebonden om de huidige kern te versterken, een ongewenst fenomeen dat OHL en Beerschot zonder twijfel herkennen en al maanden verwensen. In het meest positieve geval zouden W-B, OHL en Beerschot komend seizoen in de Jupiler Pro League uitkomen, maar zou in die situatie de competitie een paar weken later moeten starten om een zware vorm van concurrentievervalsing weg te werken. Werk voor de Belgische Mededingingsautoriteit ?

De clubleiding merkte de voorbije maanden meermaals op dat een zekere oorzaak van het ondermaats presteren te wijten was aan de neuzen binnen de technische staf en vermoedelijk ook in de spelersgroep, die niet altijd in dezelfde richting stonden. Daar valt zeker iets voor te zeggen en het is ook eigen aan een groep die ver onder de verwachtingen blijft, maar we moeten vooral bidden dat diezelfde clubleiding dringend het geweer van schouder verandert voor zijn transferbeleid. De enige aankoop tot nu toe is Tom Reyners (20) en gisteren testte een Brugse belofte (Schoonbaert) die zowat dezelfde leeftijd moet hebben en het voorbije seizoen aan Lommel en deels aan Deinze werd uitgeleend, maar daar om welke reden dan ook, nauwelijks speelde. Als het is om onze beloftenploeg te versterken die zijn gepromoveerd naar de A-groep, akkoord, maar geen enkele andere verklaring is aanvaardbaar om dit soort spelers aan te trekken. En over die kampioenenploeg bij de beloften gesproken : zou het geen fantastisch en onvergetelijk cadeau zijn voor deze gasten om hun komende vrijdag aan de aftrap te brengen in het Parc des Princes ? Ik weet, dit is totaal niet realistisch, maar of het resultaat zoveel beter zou zijn met de A-kern, groot zou het verschil niet zijn vrees ik. Misschien moet onze sportief manager maar eens contact opnemen met zijn collega van PSG om gemengde elftallen voor te stellen en dan heb ik het niet over mannen en vrouwen. Moet toch geweldig zijn om eens een gemilimeterde bal in de voeten te krijgen van een Neymar of Cavani !

PVW.