StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bang voor zware cijfers !
Deze avond neemt Waasland-Beveren het in Parijs op tegen een van de betere clubelftallen in de wereld. PSG is in het Parc des Princes de tegenstander en op basis van de forfaitnederlaag die afgelopen zaterdag in Waregem tot stand kwam, zou het mij niet verbazen dat de voltallige spelersgroep met knikkende knieën afzakt naar de Franse hoofdstad. Het gaat natuurlijk slechts over een oefenwedstrijd van 4x 30 minuten, maar sporters met de juiste mentaliteit verliezen niet graag, zelfs geen vriendschappelijke matchen. De vraag die zich opwerpt is : wat kan de zin van een dergelijke oefenpot zijn en dit vanuit de standpunten van beide clubs. PSG heeft geen kind aan een tegenstander als Waasland-Beveren en omgekeerd, wat leert men als speler uit een wedstrijd waarin men 120 minuten achter een ongrijpbare bal moet lopen ? Een keer rechtstreekse tegenstander mogen zijn als speler van een van de wereldsterren van PSG, dat zijn verhalen die men later met veel fierheid wil vertellen tegen de kinderen en kleinkinderen, maar ik vrees dat ze het eindresultaat zullen verzwijgen. En hoe zwaar hakken bv. dubbele cijfers in op het gemoed van een speler ? Zou dat de veer snel kunnen doen breken bij een volgende match waarin (al was het maar aanvankelijk) de bal niet wil rollen ? Ik ben geen psycholoog, maar het houdt mij wel bezig.
Maar als een oefenmatch tot doel heeft om beter en sterker aan de volgende partij te beginnen, vraag ik mij af wat onze jongens vrijdagavond na de match tegen PSG wijzer zijn geworden, behalve natuurlijk de ervaring en het gevoel van te hebben gevoetbald in het Parc des Princes. En ja, als de sjeik in ruil voor die rammeling een zak centen in de koffer van de spelersbus dropt, kan ik daar wel mee leven.
Tot slot nog een nieuwtje mij bezorgd door Rudy Beck : Davino Liessens die vorig seizoen in de A-kern zat, maakt de overstap naar Racing Wetteren dat in de tweede amateurreeks uitkomt.

PVW.