StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Alessandro Albanese moet creativiteit toevoegen aan W-B.
De 20-jarige Alessandro Albanese is de nieuwste aanwinst van W-b. De rechterflankspeler was einde contract bij het Duitse Frankfurt en kon de technische staf en heel wat supporters die de match tegen PSG via de sociale media volgden, overtuigen. Luikenaar Albanese is een jeugdproduct van Standard dat reeds op zijn 14de naar Porto verhuisde, maar er na 1 seizoen werd opgehaald door TSG 1899 Hoffenhem. Albanese speelde geen seconde in de basis van Eindracht Frankfurt, maar het moet gezegd dat deze ploeg sinds een paar jaar aansluiting heeft gevonden bij de Duitse subtop en het ver van evident is daar als jonge gast een selectie in de basis af te dwingen.

Over het belang dat aan het niveau van oefenmatchen mag worden gehecht kan men lang discussiëren, maar als geïnteresseerde club en supporter is het alleszins prettiger een tester aan het werk te zien die een meerwaarde brengt dan een speler die uit de toon valt. Men kan uiteraard een onopvallende match spelen in de ogen van een supporter en toch een goeie voor de coach, maar dat is weer iets anders. Feit is dat Alessandro Albanese een versnelling in huis heeft warmee hij een tegenstander kan pijn doen en over een technische bagage beschikt die supporters kan bekoren en zo lopen er momenteel op de Freethiel te weinig rond. We moeten hopen dat de geciteerde kwaliteiten het gebrek aan gestalte en duelkracht overtrreffen.

O ja, ik dacht iets te vlug dat Dries Wuytens de opvolger zou worden van de gegeerde Cauffriez, maar dat is slechts gedeeltelijk correct. Hij is een "mogelijke" opvolger die ook voor de vacature van Valtteri Moren in aanmerking komt. Met andere woorden : Dries zal zich moeten bewijzen en het is zowel mogelijk dat hij aan het seizoen begint, als dat hij dat doet op de bank. In welke reeks dat seizoen begint en wanneer, daar bestaan wel datums over, maar vergaderingen, rechtbanken en corona zullen ongetwijfeld nog hun duit in het zakje doen.

* Even in de gedaante van een spookploegje ?
Ik had voor vandaag een leuk stukje gemaakt over "de ene vrijdag is de andere niet", want het moet voor de spelers een wereld van verschil zijn om precies een week geleden te mogen aantreden in het prachtige Parc des Princes tegen wereldvoetballers als Mbappé en Neymar en de week daarna in de wei te moeten tegen Cappellen. Opgelet, geen kwaad woord over de ploegen in de provinciale en amateurreeksen, want daar wordt het voetbal nog beleefd op een manier die mij zeker kan bekoren. Ik had het over mijn laatste bezoek aan het Jos Van Wellenstadion naar aanleiding van de afscheidswedstrijd van Kristof Snelders, maar niks daarvan. Gelukkig vernam ik bij toeval van een gewaardeerde voetbalvriend dat de wedstrijd in Cappellen vanavond niet doorgaat. In plaats daarvan (of ook weer niet), werd er woensdag achter gesloten deuren en in het grootste geheim, in en tegen OHL (Leuven) gespeeld. Voor OHL wellicht een interessante test om de messen te slijpen voor het cruciale duel van volgende week zondag tegen Beerschot. Na een 3-1 achterstand wist Waasland-Beveren de score nog helemaal om te buigen tot een mooie 3-5 overwinning.

Maar wat is dat toch met die oefenmatchen van W-B ? Oefenwedstrijden worden gepland en weer afgevoerd (Mechelen, NAC Breda en dus nu ook weer Cappellen). Ik heb daar uiteraard persoonlijk geen last van, maar voor een coach die reeds met zoveel onzekerheden rekening moet houden, is dat wellicht verschrikkelijk. Nu zal er altijd wel een afdoende verklaring zijn geweest voor die afgelastingen, maar we hebben het toch over de voorbereiding van een profclub. Misschien al eens overwegen om meer oefenmatchen op de Freethiel te spelen zodat men de organisatorische touwtjes zelf meer in handen heeft.

PVW.