StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De bal ligt nu meer dan ooit in het kamp van het bestuur.
Oef, dat was de titel van een mail die ik zaterdag naar de leden van onze supportersclub stuurde toen de nieuwe voetbalkalender (met W-B er bij) werd gepubliceerd. Alhoewel mijn JPL gevoel al maanden op een bijzonder laag pitje stond, werd dat gevoel na de publicatie toch een beetje nieuw leven ingeblazen, aangewakkerd is voorlopig iets overdreven. Maar toch, Kortrijk, Standard, zulte-Waregem, Club Brugge (ik vernoem bewust even OHL niet), je staat plots weer tussen de grote jongens en laat ons hopen dat het niet bij staan blijft, maar dat we daar ook iets te zoeken hebben. Ik doe echter een oproep aan het bestuur van Waasland-Beveren : laten we dit en de volgende seizoenen de rechtbanken met rust, want die hebben het al druk genoeg en bezorg de trainer een kern die bereid is het hoofd er voor te leggen als het nodig is en een voetbal probeert te spelen waarvoor de supporters "terug" naar de Freethiel kunnen afzakken. Aan de kwaliteit van de suporters is niks veranderd, aan die van de spelers wel en dat is de voornaamste oorzaak waarom zij (de supporters) steeds moeilijker de weg naar de Lindenlaan en omgeving vinden, net zoals met de betere spelers overigens.
Probeer vooral niet de rollen om te draaien en doen alsof de club beperkt is in zijn sportieve mogelijkheden omdat de supporters het laten afweten. Laat zien beste bestuursleden dat jullie niet alleen op juridisch vlak tot heldendaden in staat zijn, maar ook sportief. Stap af van de koppige gedachte dat het enthousiasme van een stel jongelingen volstaat om 34 matchen of meer, de eer van onze club hoog te houden. Bewijs dat het succes in de rechtbank tot doel heeft gehad om de club Waasland-Beveren centraal te stellen en niet het individueel belang van een aantal mensen die het overigens wel goed bedoelen. Slechts een paar jaar geleden nog met Philippe Clement, hebben we tot onze aangename verrassing ervaren dat de Freethiel na vele jaren van kommer en kwel, lang niet dood en begraven is en dat het er nog kan spoken voor een tegenstander. Ik herinner mij van die periode dat de horeca een keer of 5 zo goed als vol zat en dat steekt schril af met de belangstelling van de voorbije 2 jaar. Het potentieel is er dus nog wel, maar het wordt onvoldoende aangesproken. Dit kostbaar gegeven wordt echter bijzonder ongeduldig omdat men als supporter machteloos moet toekijken vanaf de zijlijn. We zijn al een paar keer door het oog van de naald gekropen, maar dat kruipen laat sporen na en het bewuste oog zit nu compleet dicht.
Veel respect voor het financieel beleid van onze club, maar sportief mag het een stuk beter en dat kan gerust zonder zot te doen.

* Jenthe Mertens moet Wiegel het vuur aan de schenen leggen.
Om het vuur aan iemands schenen te leggen moet zijn concurrent fit zijn en dat is allerminst het geval. Andreas Wiegel lijkt zowat van de ene in de andere blessure te sukkelen en dus moest Waasland-Beveren op zoek naar een doublure. Die vond het in de Nederlandse Keukenkampioendivizie bij Go Ahead Eagles. De 20-jarige rechterflankspeler werd volgens de clubwebsite van W-B uitgeroepen tot beste rechtsachter van de Nederlandse tweede klasse, onze Proximus League. Mertens heeft Limburgse roots en is een leeftijdsgenoot van Tom Reyners die eerder overkwam van Genk. We nemen aan dat trainer Nicky Hayen die eveneens een recent verleden heeft in de Nederlandse tweede klasse, een woordje heeft mogen meepraten om Jenthe naar de Freethiel te halen. Jong en Belgisch, wie kan er iets op tegen hebben, maar is het voldoende om de met schot en klank meest gepasseerde defensie van het land stabieler te maken ?

PVW.