StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laatste voorbereidingsmatch eindigt op een sisser.
Het goeie nieuws is dat we nog eens 2 handen vol kansen in één wedstrijd hebben gecreëerd en ook al was de tegenstander geen profclub, onderschat vooral de kracht van de amateurclubs uit 1A niet, maar het vervelende is dat ook tegen dit soort haalbare tegenstanders dezelfde gebreken aan de oppervlakte komen die wellicht ook zondag de kop zullen opsteken. Het is een oud zeer, maar Waasland-Beveren vindt bijzonder moeilijk de weg naar de netten en dat was dinsdagavond tegen Knokke niet anders. De ene kans na de andere werd verkwanseld en als er dan met de zoon van gewezen Club Brugge monument Danny Verlinden een kanjer onder de lat staat, kunnen nederlagen zoals die van gisteren gebeuren. En uiteraard zat er ook een dosis pech bij, maar dat is het bekende verhaal van de hoek en de klappen. Samengevat : de 0-2 nederlaag van dinsdagavond tegen Knokke zal als vervelend worden ervaren door de technische staf en spelersgroep, maar voetbal blijft voor mij in eerste instantie een spelletje om zoveel mogelijk kansen te creëren en dan blijven doelpunten meestal niet uit. Een nederlaag als die van gisteren zal wel nooit een opsteker zijn, maar het zegt in principe niks voor de match van zondagavond in Kortrijk en dus maar snel vergeten.

* Speelt Westerlo ploegen als W-B, OHL en Beerschot in de kaart ?
Maandag besloot Westerlo, in navolging van Waasland-Beveren, om naar de kortgedingrechter te stappen om de promotie van OHL aan te vechten. We gaan in deze geen standpunt innemen, want dit kan nooit ten koste van W-B gaan, MAAR VOLGENS Peter Vandenbempt die flink wat dossierkennis bezit, zou de kans klein zijn dat er nog veel verandert, al voegde Peter daar fijntjes aan toe dat ook hij niet kon kijken in het hoofd van de rechter die zal beslissen.
Gesteld echter dat Westerlo toch geheel of gedeeltelijk gehoor zou krijgen bij de kortgedingrechter, dan zou dat perfect uitkomen voor W-B, OHL en Beerschot om tijd te kopen en hun respectievelijke kernen te versterken en een langere voorbereiding te geven. Op dat verzoek van clubadvocaat Tom Rombouts wou afgelopen vrijdag de Algemene Vergadering van de Pro League niet ingaan vanwege de te krappe speelkalender. Mocht Westerlo dit nu voor mekaar krijgen zou dat uiteraard heel knap zijn, maar zeker geen overbodige luxe. Na de kampioenswedstrijd van zondag tussen OHL en Beerschot, verklaarde Marc Brys dat nog 5 of 6 weken nodig waren om zijn elftal qua versterkingen en automatismen, klaar te stomen. We laten het liever Brys vertellen, want mocht het uit een Beverse mond komen, zou het al meteen worden opgevat als zoeken naar excuses vooraleer de eerste bal is getrapt. En zo zie je maar dat de kleintjes mekaar toch proberen te helpen, want dat OHL promoveert heeft het uiteraard voor een deel te danken aan de procedureoorlog van W-B.

PVW.