StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jupiler Pro League afgetrapt.
Met Club Brugge-Charleroi nam de JPL jaargang 2020-20-21 een aanvang en al meteen viel ook de eerste verrassing te noteren. Leuk dat Ryota Morioka de winnende van de partij scoorde en ik zie hem dat toch nog altijd liever doen bij Charleroi dan met Anderlecht. Voor aanvang van de wedstrijd was er een interview met de voorzitter van Blauw-Zwart Verhaeghe en die had een dubbel gevoel bij de openingsmatch van zijn club. Blij dat het weer begon, maar véél te vroeg ! Dan zou je denken, die heeft behoorlijk wat sympathie voor W-B, OHL en Beerschot die amper een voorbereiding hebben gehad, maar niks daarvan. De vroege competitiestart in België heeft als gevolg dat onze Belgische ploegen niet scherp meer staan in de eindfase van de Europese competities wanneer de prijzen worden verdeeld. Jullie lezen het goed, Europese prijzen ! 1 of 2 punten meer in de Cl lijkt mij al een groot succes, maar met beide voeten op de grond houden hebben meerdere leiders van topclubs bij ons wel last. De competitiestart heeft gisteren ook 2 ontdekkingen tussen de palen opgeleverd. Bij Cercle was dat Warleson die op Sclessin zijn ploeg bijna een puntje bezorgde. Op de Bosuil lukte dat Koffi (keeper van Moeskroen) wel. Hopelijk hebben zijn maats Koffi achteraf op champagne getrakteerd. Weg met de clichés over ervaring in de Belgische competitie of goeie voorbereiding, want Koffi is amper een paar dagen in ons land en al meteen een dijk van een wedstrijd spelen op de Bosuil, knap !
Beste bezoekende schot op de wereldgoal van Bakic na, kwam van de voet van Badibanga. Toch straf van Moeskroen dat het met o.a. Butez en Boja twee kanjers naar Antwerp liet vertrekken, maar daar blijkbaar weinig nadeel van ondervindt.
Hoe zou het nog met Louis zijn bij Antwerp ? Vanavond om 20.45 uur is het de beurt aan Waasland-Beveren om in Kortrijk zijn moeizaam bevochten plaatsje in de JPL te verdedigen en laat ons hopen dat het zijn vel even duur verkoopt als de concurrenten Cercle en Moeskroen. We willen niet al te negatief zijn, maar laat het ons een succesje noemen indien W-B, rekening houdende met alle omstandigheden waarmee het in de aanloop naar dit seizoen moest afrekenen, de omschrijving concurrent kan opeisen. Razend benieuwd welke jongens Hayen vanavond tussen de lijnen zal sturen en met welk resultaat.

PVW.