StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat een fijne maandag !
Maandagavond omstreeks 21 uur was het zover : na afloop van OHL-Eupen en Oostende-Beerschot, konden we met zekerheid zeggen dat het zo verguisde Waasland-Beveren tot minstens vrijdag koploper is van de JPL. Gedeeld koploper, dat wel, maar omwille van het doelsaldo de enige leider in de Belgische competitie. Het lokte in Extra Time bij Philip Joos de bedenking uit dat, als de competitie nu zou worden stopgezet, Waasland-Beveren kampioen was en die quote heeft uiteraard een bekende voorgeschiedenis. Het klassement met W-B fier op kop, was de aanleiding voor Philip Joos om nog een keer wat oude beelden uit de doos te halen, nl. die van de laatste kampioenswedstrijd tegen Cercle Brugge (2-0 gewonnen met goals van Ronny Martens en Peter Crève), maar de klemtoon lag vooral op een interview in de kleedkamer na de match met good old Eddy Jaspers. Toen Carl Huybrechts hem vroeg een vergelijking te maken met de titel van 5 jaar daarvoor, antwoordde Eddy in de hem typerende immer rustige stijl dat de groep toen beter aan mekaar hing. We maken nu geen ruzie klonk het, maar er zijn wat jongens die zich afzijdig houden en daardoor minder bij de groep horen. Het pannel ging plat van het lachen natuurlijk, want zulke uitspraken zijn in het huidige voetbal ondenkbaar, maar wel doodeerlijk van Eddy. Ook studiogast Gert Verheyen had een leuke anekdote over Daan Heymans, maar voor zij die Extra Time niet hebben gezien, bewaar ik deze voor de Freethielsprokkels van morgen woensdag.

In dit voor W-B fantastisch openingsweekend van de JPL zaten nog enkele oude-spelers die zich lieten opmerken. Tijdens OHL-Eupen stond er met Olivier Myny en Jens Cools in elk kamp een gewezen freethielboy, maar de prestatie van Jens viel iets meer op, want met een tikkeltje meeval kon hij 2 keer hebben gescoord. En wat werd Joachim Vandamme door het pannel van Extra Time bestaande uit Philip Joos, Gert Verheyen, Franky Vanderelst en Arnar Vidarsson, weer (en terecht) flink bewierookt voor zijn prestatie tegen Anderlecht op het Mechelse middenveld. Telkens weer als ik zulke lovende commentaren hoor bloedt mijn Bevers supportershart, want wat heeft Waasland-Beveren voor een tweede keer een geweldige voetballer laten vertrekken voor een, volgens de huidig geldende voetbalnormen, prikje. Een complete misinschatting van tot wat Joachim nog in staat was na zijn gedwongen inactiviteit. Mocht absoluut niet gebeuren, want Jo is de gedroomde patron met ervaring waar de club nu zo ijverig naar op zoek is, maar vooral ook een kei van een voetballer.

* Xian Emmers trekt naar Almere.
Zijn transfer klonk als muziek in de oren, maar daar bleef het bij. Xian Emmers, zoon van Marc die vorig seizoen door Inter Milaan aan W-B werd uitgeleend, voetbalt het komend seizoen voor het Nederlandse Almere. In een vorig leven noemde deze club Omniworld en het was de club waar Edwin Van ankeren in 2006 zijn mooie voetbalcarrière afsloot. Almere komt uit in de Keukenkampioendivisie wat vergelijkbaar is met onze Proximus League. Of Xian in de sporen van vader Marc zal treden valt te betwijfelen, maar hij is ongetwijfeld tot veel meer in staat dan wat hij bij W-B liet zien, al stelt zich de vraag wie in een zwalpende ploeg zoals W-B vorig seizoen, beter zou doen.

PVW.