StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MET DE MENTALITEIT VAN DE MATCH IN KORTRIJK KAN HET WEER BOEIEND WORDEN.

Vanaf 19 uur staan Waasland-Beveren en Standard op de Freethiel tegenover mekaar in de laatste match van de tweede speeldag. Beiden ploegen hebben, in geval van winst en aantal gemaakte doelpunten, vooruitzicht op de leidersplaats in de JPL en een betere motivatie lijkt mij ondenkbaar.

Het is voor veel supporters nog zoeken om de knappe overwinning van vorige week een plaatsje te geven. Onze club heeft de voorbije jaren zoveel negativiteit over zich heen gekregen en was het winnen verleerd. Het rampzalig afgelopen seizoen werd besloten met 0 op 21 waarna een eindeloos lijkende reeks procedures werd opgestart om de degradatie te ontlopen. Versterking halen was gezien de maandenlange onzekerheid bijna onmogelijk en pas een week voor de competitiestart kreeg het groen licht voor deelname aan de JPL. De sportieve verwachtingen bij de supporters waren even laag als de waterstanden in ons land, maar waar we minder zicht op hadden omdat corona geen supporters duldt op trainingen en oefenmatchen, was dat er achter de schermen keihard werd gewerkt door Nicky Hayen en zijn spelersgroep. Overschot aan kwaliteit is er nog altijd niet, maar met mentaliteit en de juiste spirit komt men al een heel eind.
En dan was er die partij in het Guldensporenstadion waar velen, weliswaar met een bang hart, naar uitkeken. Geen grootse match, maar wel een onherkenbare ploeg ten opzichte van vorig seizoen en dat niet alleen omwille van een aantal nieuwkomers. Gretigheid, mentaliteit, nieuwe ontdekkingen (Heymans en Efford), efficiëntie en af en toe nog een fraaie combinatie ook. Als deze positieve eigenschappen vanavond weer aan de oppervlakte verschijnen, behoort een goeie prestatie tegen Standard tot de mogelijkheden. De bonus van Kortrijk en enkele vervelende nullen die al meteen van de tabellen werden geveegd op de eerste speeldag, zijn voor deze jonge en flink Belgisch getinte spelersgroep, zonder twijfel een ferme opsteker, maar vragen uiteraard om bevestiging. En bevestigen gebeurt liefst met nieuwe winst, maar is niet per se een must. Een degelijke en evenwichtige wedstrijd zou top zijn en indien aan die vereisten wordt voldaan, is een goed resultaat nooit ver weg.

Standard won in het openingsweekend met het kleinste verschil van Cercle en kon in de slotseconden een late gelijkmaker vermijden. De nieuwe coach Philippe Montanier kon zich de luxe veroorloven te starten met een aantal sterkhouders op de bank waaronder Carcela. Er stonden enkele jonge gasten in de ploeg die een mooie toekomst wacht, maar het elftal van de Franse coach is duidelijk, net zoals W-B, nog in volle opbouw. Het is onmogelijk om een zinnige voorspelling te doen voor vanavond. De meeste kwaliteit is zeker aanwezig bij de Rouches, maar veel zal afhangen van wat W-B daar tegenover zet.

Leuk weetje : vorig seizoen pakte Waasland-Beveren 6 op 6 in de wedstrijden uit Kortrijk en thuis Standard. Beter doen is onmogelijk, maar we zijn toch al halverwege om die stunt te evenaren.

Patrick Van Wesemael.