StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.



* De ervaringen van Geert Jacobs op de Freethiel.
We krijgen regelmatig een mailtje over artikels die op onze website worden gezet en als deze voldoende zijn gestofeerd, laten we julie daarvan graag meegenieten. Het mailtje vandaag is afkomstig van Geert Jacobs uit Tremelo en de lessen die we hieruit kunnen trekken is dat kleine dingen die absoluut niks hoeven te kosten, wel voor een goed gevoel kunnen zorgen bij supporters. Heb je ook een mening die je graag met andere supporters wil delen, één adres : info@freethielvrienden.be

PVW

Bezoek aan de Freethiel (nog voor de corona gekte uiteraard) na vele jaren afwezigheid:

Wij wonen al een jaar of 10 in Tremelo dus zomaar even naar de Freethiel trekken zit er niet in. Als ex inwoner van Klein Brabant (Kalfort) heb ik de microbe mee gekregen toen ik nog een jong ventje was (bouwjaar 71) .
Maar het straffe is dat mijn zoon (nu 16) ook fan is geworden desondanks mijn constant geklaag over Beveren, ik heb het gevoel dat dat ook iets is wat in het bloed zit van een supporter van Beveren ;) . Ook al wonen wij in kakkerland (Mechelen is dichtbij) en al zijn maten in zijn school zijn KV supporters, hij volgt zijn vader (waarschijnlijk omdat hij ook tegendraads is ;) .Wel leuk want daardoor zijn we al eens naar het oudercontact geweest met een WB sjaal aan. Zijn klastitularis was immers een kakker :)
Ook onder zijn impuls ben ik dit jaar daardoor terug een aantal keer naar de Freethiel gekomen. Dat was ondertussen ook al heel wat jaartjes geleden.
Het viel mij wel op dat er echt nog heel weinig mensen komen kijken en dat er op en rond het stadion quasi geen enkele animo meer is. Ik hoor mensen op het forum klagen over horeca, maar de match tegen Kortrijk bv was er niemand aan het hamburgerkraam en ook in het themacafé kon ik vlot aan mijn 0.0 Jupiler geraken.
Ik moet zeggen dat ik de eerste jaren van het vernieuwde bestuur onder impuls van Dirk Huyck overtuigd was van hun insteek en ze hebben een aantal seizoenen goed werk geleverd volgens mij.
Er leek echt een visie te zijn om naar Beverse normen kwalitatieve spelers aan te trekken. Niet blind jong en veelal Belgisch aankopen, zoals de laatste 2 seizoenen aan de gang is.
Destijds las is ik regelmatig dat er een sportieve cel was met onder meer een Filip De Wilde er in. Dus veel minder een 1 of 2 mans show zoals het nu lijkt te zijn. Soit, ik ben geen grote kenner over wie wel en wie niet binnen te pakken als speler, maar als supporter kan ik niet anders dan concluderen dat het erg matig is geworden.
Dat je een kleine club bent met weinig centjes dat snapt iedereen, maar dat je er zo weinig aan doet om dat te verbeteren, dat begrijp ik niet. Dat is ook eigenlijk de reden van mijn bijdrage hierzo.
En ja, er werd recentelijk wat commercieel geweld toegevoegd dus bij deze krijgen ze zeker het voordeel van de twijfel.
Op een gegeven moment dacht ik: "We doen eens zot", zo heb ik - ben zelf zelfstandige via vennootschap - de Presidentslunch genomen met vrouw en kind voor de match tegen KVM.
Na mijn inschrijving wel een bevestiging, maar ik verwachtte toch wel een herinnering de dag voor de wedstrijd bv. We trokken zelfs met wat twijfel naar de Freethiel of we wel welkom waren.
Blijkbaar was dit wel het geval en kregen we een tafeltje ergens achteraan, grappig dat ook onze oude voorzitter Frans Van Hoof helemaal weggestoken in een hoekje zat. Lekker gegeten, dat zeker.
Maar wat mij wel stoorde was dat er net voor de wedstrijd niet iemand van het bestuur, ik zou zelfs de voorzitter verwachten die eens langsloopt en een woordje doet. Misschien zelfs die 15 tafels eens passeert en gewoon zegt 'goeie match iedereen'. Geloof me, ik verwacht niet veel, maar een klein beetje een persoonlijke touch geven is o zo belangrijk. Ik ben vroeger nog betrokken geweest bij Lyra in 3de klasse, zelfs daar wisten ze dat dat belangrijk is om mensen persoonlijk in te pakken en de voorzitter deed daar in de VIP (die evengoed gevuld was als die van Beveren) een woordje met een leuke grapje erbij. Soit misschien waren er nog 10 andere VIP zalen waar honderden mensen aan het eten waren en was er daardoor geen tijd. Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat je daar je credo van 'we zijn een familiale club' geen eer aan deed.
Verder een leuke match meegemaakt, met een onaangename verassing (ik had dit zelf waarschijnlijk moeten weten) : dat de tickets zelf 65 euro per persoon waren, ook hier had ik graag voorhand geweten wat een plaatsje zou kosten.
Maar mijn geklaag is nog niet voorbij, want wat voor mij het ergste was. Wat gebeurde er na de wedstrijd dag? Juist, totaal niets.
Zo iets van : 'Beste supporter, je was bij ons op bezoek, kom je nog eens ?' Niets he, voor het zelfde geld ben ik een steenrijke dikke vis die al zijn hebben en houden wil steken in WB (ik stel u gerust, dat is niet het geval, spijtig genoeg). Maar WB doet geen enkele moeite om bezoekers zoals ik toch nog een volgende keer eens te verleiden tot een bezoek.
En het kan anders he. Want een aantal weken later, de match tegen KVM had mij geprikkeld, zijn we terug gekomen. Neen niet meer de Presidents lunch, dat was mij toch een beetje te duur (430 euro voor een avondje voetbal toch stevig, allemaal onder het motto we doen eens loco)
Dus we schreven ons in voor de lunch in het Themacafé. En ik moet zeggen voor die prijs kan je - basic uiteraard - toch lekker en voldoende eten. Ook het ticket dat je erbij koopt is meer dan schappelijk. En straffer nog, na de officiële bevestigingsmail kreeg ik van de Valy (ken hem enkel van foto hoor) nog eens een persoonlijke mail dat ik welkom was :) Dus zo zie je maar, niet alles is kommer en kwel.
Laten we hopen dat de nieuwe commerciële mensen dit wel oppikken en zo de inkomsten kunnen opkrikken. Uiteraard moeten we eerst terug toegelaten worden door de verschillende overheden van ons land.
Sportieve groeten aan alle supporters die Beveren in hun hart dragen en dat we snel terug die eerste plaats mogen pakken ! LoL

Geert Jacobs.