StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN PUNTJE ZOU MOOI ZIJN.

Straks om 16.15 uur begint Waasland-Beveren in het Regenboogstadion aan zijn derde partij van het nieuwe seizoen. Zelfs bij verlies zit het voorlopig op schema met 1 puntje per wedstrijd, maar het mag uiteraard meer zijn. Voor Zulte-Waregem is het al meteen een wedstrijd met lichte druk op de ketel, want de eerste 2 partijen gingen verloren. In het openingsweekend verloor het thuis van Genk, maar van die match herinner ik mij dat het Genk in de eerste helft op een onoverbrugbare achterstand kon zetten, dat vergat te doen en na rust het deksel op de neus kreeg.

Van de 3-1 nederlaag tegen Beerschot is het waarschijnlijk wel verschoten, maar voor wie De Mannekes de laatste tijd bezig zag is die verrassing minder groot.
Hoe het ook afloop vanavond voor Dury en co, Waregem heeft al heel wat woelige watertjes overleefd, heeft een kwalitatief mooie kern en komt zeker niet in aanmerking voor een degradatie, maar prettig is anders om het seizoen te beginnen. Knap van Dury dat hij de 19-jarige Ewoud Pletinckx tot ploegkapitein heeft gebombardeerd. Met het grootste vertrouwen zal Zulte-Waregem vanavond niet aan de partij beginnen, maar het heeft wel de statistieken mee. De nederlagen van W-B zijn van dien aard dat ik ze hier niet ga opsommen en daarom hou ik het liever bij de vaststelling dat Waregem ons niet ligt.

De meningen na W-B - Standard waren in hoofdzaak vrij positief. Zeer degelijke organisatie en uit een prachtige tegenaanval een dito doelpunt gemaakt. Hier en daar duikt, hoe kan het ook anders, een ontgoochelende mening op zoals die van Danny Pfaff die ik gisteren op de training tegen het lijf liep. Hij was wat teleurgesteld dat Hayen na de 1-3 in Kortrijk zo defensief begon aan de match tegen Standard. Feit is dat Hayen moet roeien met de beschikbare middelen en die ontbreken hem om de offensieve kaart te trekken. Goed nieuws op training gisteren was dat Efford die tegen Standard vroeg uitviel, individueel trainde en blijkbaar zonder veel last. Ik zou het risico op een verergering van de blessure vanavond nog niet nemen, maar die keuze kunnen we best overlaten aan de speler in kwestie, de medische staf en de coach. We zijn benieuwd of W-B ook deze avond weer kan terugvallen op een degelijke organisatie gekoppeld aan een aanstekelijk jong enthousiasme.

Met die kwaliteiten kan men in Waregem straks een heel eind komen en het zou de bevestigign zijn dat W-B vast van plan is dit seizoen uit een heel ander vaatje te tappen.

Ondertussen is Foulon vertrokken naar het Italiaanse Benevento en we wensen Daam ontzettend veel succes toe met dit ongetwijfeld schitterend nieuw avontuur. En vooraleer Gent na het trainersontslag dit weekend misschien zijn eerste driepunter pakt, we gaven W-B niet de minste kans om op speeldag 29 voor een verrassing te zorgen tegen de Buffalo's, maar ondertussen zit Gent al aan zijn vierde opeenvolgende nederlaag. Speeldag 28 en 29 van vorig seizoen en speeldag 1 en 2 van het lopende. Zo onredelijk was het dus nu ook weer niet om de juridische toer op te gaan, maar laten we ons vooral concentreren op de komende matchen van de JPL, want als er nog wat punten worden gepakt de komende weken, gaat deze jonge ploeg zodner twijfel aan vertrouwen winnen en kunnen de defensieve accenten worden verlegd. In afwachting daarvan is het belangrijk dat Nicky Hayen kan terugvallen op een herkenbaar systeem voor de spelers.

Patrick Van Wesemael.