StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg WAT ALS ?

Wat als Waasland-Beveren in het openingsweekend niet had gewonnen in Kortrijk ?
Dan hadden we misschien nu nog geen punten, maar misschien wel een overnemer! De winst in Kortrijk dreigt dezelfde kwalijke gevolgen te krijgen dan die van midden januari in Oostende toen het bestuur overtuigd was dat een zwaluw WEL de lente kan maken en passief bleef toezien tot corona het spreekwoordelijke verdronken kalf kwam redden. Zou het kunnen dat de aandeelhouders die ene overwinning in Kortrijk die zoals het er nu naar uitziet zand in de ogen heeft gestrooid, willen uitbetaald zien alsof het een kampioenstitel was ?

Ondertussen beginnen de cijfers van W-B weer donker rood te kleuren, want opgeteld met de 0 op 21 waarmee vorig seizoen werd afgesloten, komt daarbij nu een 0 op 12 en dat maakt de allesbehalve fraaie optelsom van 6 op 33. Het begint vroeg in het seizoen al zwaar door te wegen bij de supporters, want ik ontving deze morgen al een aantal mailtjes van aangeslagen fans die inhoudelijk nagels met koppen slaan. Ik kan ze gerust stellen, laat ook mij even bekomen, maar jullie krijgen zeker antwoord.

Ik wil graag de mening delen van veel ontgoochelde supporters na de match van zaterdagavond tegen OHL, maar sta mij anderzijds toe dat de positieve zaken die er gisteren wel degelijk waren, maar die bij verlies vergeten worden, even benoem. Ik vond dat W-B niet eens zo onaardig begon tegen OHL met vooral een bedrijvige Koita, maar de eerste bal tussen de palen was voor Pirard. Diezelfde Pirard ging daarna in de fout bij een vrijschop van Mercier en het Beverse kaartenhuisje kreeg meteen een flinke deuk.

De Waaslanders kwamen vol goeie moed uit de kleedkamer en kregen loon naar (moeizaam) werken, maar keeper Iversen van OHL maakte het de jarige Efford niet al te lastig bij de gelijkmaker. Met op dat moment nog 40 minuten te gaan en een plots ontketende Albanese, had ik het gevoel dat er meer in zat, maar wederom Mercier mocht veel te gemakkelijk de 1-2 voor zijn rekening nemen. Met de moed der wanhoop werden nog enkele schuchtere pogingen ondernomen om de 2-2 na te jagen, maar de ingevallen Olivier Myny zette Henry op weg naar de 1-3. Als men driemaal scoort op verplaatsing kan men niet anders dan spreken over verdiende winst (remember Kortrijk - W-B), maar waren we dan kansloos gisteren ? Dat gaat mij te ver, maar we moeten tot vervelens toe (zeg gerust grote ergernis) blijven herhalen dat onze club spelers als Mercier, Stef Peeters enz. mist. Ervaren jongens die uiteraard tot meer in staat zijn dan hun ervaring voorleggen. Het zijn goeie voetballers die regelmatig hun goaltje meepikken en niet onbelangrijk, ook voor W-B betaalbaar zijn, maar onze sportieve cel blijft kost wat kost koppig alle signalen voor meer ervaring, negeren. Er is met o.a. Mertens, Efford, Albanese en deze week nog Khammas niet eens slecht ingekocht, maar het bestuur laat deze jongens keihard in de steek door hen niet op een degelijke manier te omringen. Deze eigenzinnige manier van werken neemt kwalijke vormen aan en moet ophouden.
En wat blijven eigen spelers die wel ervaring hebben zoals Caufriez en Pirard, wekelijks betere momenten afwisselen met kostbare blunders.
Lees hierna het wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B ONDERUIT TEGEN OHL
Waasland-Beveren heeft vandaag in het Freethielstadion met 1-3 verloren van OHL.
In de eerste helft konden de bezoekers op vrije trap scoren via Xavier Mercier. Na amper vijf minuten in de tweede helft lukte Joe Efford de gelijkmaker. Mercier strafte, met zijn tweede van de avond, onoplettendheid na een kort genomen hoekschop genadeloos af. In blessuretijd maakte Thomas Henry het helemaal af voor de bezoekers.

Bij de thuisploeg stond Joe Efford opnieuw aan de aftrap, na zijn opgelopen blessure in de wedstrijd tegen Standard. Ook nieuwkomer Amine Khammas en Yuki Kobayashi maakten voor de eerste keer dit seizoen hun opwachting in de basis.
Geel-blauw begon fel aan de wedstrijd en dreigde meteen via Aboubakary Koita. Zijn plaatsbal draaide net naast de kooi van Daniël Iversen. Binnen de vijf openingsminuten gingen ook Jur Schryvers en opnieuw Koita hun kans. Beide doelpogingen vlogen naast het doel van de bezoekers. De Leuvenaars lieten zich opmerken op het kwartier met een harde trap van Kamal Sowah. De huurling van Leicester City zag zijn poging in hoekschop geduwd door Pirard.
Op het halfuur mocht Xavier Mercier een vrije trap nemen voor de bezoekers vanop zo'n 20 meter van het Beverse doel. Hij borstelde de bal in de hoek voorbij Lucas Pirard, 0-1. W-B had geen antwoord klaar en moest dus gaan rusten met een 0-1 achterstand.

In de beginfase van de tweede helft hield Pirard geel-blauw recht op een poging van Mercier. Aan de overkant was het wel raak. Jenthe Mertens bracht een diepe bal meteen voor doel. Iversen verkeek zich op zijn scherpe voorzet. De bal rolde pardoes voor de voeten van Joe Efford. De Amerikaan nam het geschenk in dank aan en knalde van kortbij de bal tegen de touwen, 1-1. De Waaslanders hadden de smaak te pakken en gingen vol ten aanval. Albanese testte de vuisten van Iversen. OHL liet zich niet kennen en bleef gevaarlijk. Na een kort genomen hoekschop stond onze verdediging nog te slapen. Mercier ging op wandel en trapte in de verste hoek zijn tweede treffer binnen. W-B mocht dus opnieuw achtervolgen en deed dat vooral met een bedrijvige Alessandro Albanese. Eerst zag hij een knap schot in de korte hoek uit doel gezweefd door de bezoekende goalie. Enkele minuten later waaide bijna zijn voorzet richting tweede paal binnen. Opnieuw vond hij een sterke Daniël Iversen op zijn weg. Ook Efford probeerde het vijf minuten voor affluiten maar Iversen gaf geen krimp. Met het ingaan van de extra tijd maakte Henry er nog 1-3 van en kreeg Maximiliano Caufriez op de koop toe nog een rood karton na een beslissing van de VAR.

Na een mooie driepunter op de openingsspeeldag tegen KV Kortrijk verliest Waasland-Beveren voor de derde keer op rij. Geel-blauw mag door de interlandbreak even uitblazen. Volgende wedstrijd is zaterdag 12 september in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge.

Opstelling Waasland-Beveren:
Lucas Pirard, Yuki Kobayash (78' Matthias Verreth), Joe Efford, Alessandro Albanese, Aboubakary Koita, Daan Heymans (70' Stefan Milosevic), Maximiliano Caufriez, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens (81' Djihad Bizimana) en Jur Schryvers.

Opstelling OH Leuven:
Daniël Iversen, David Hubert, Yannick Aguemon (85'Olivier Myny), Thomas Henry, Xavier Mercier (91' Yohan Croizet), Kamal Sowah, Dylan Ouédraogo, Barnabás Bese, Sascha Kotysch, Toon Raemaekers en Kristiyan Malinov (64' Aboubakar Keita).

VALY VAN DE MERLEN