StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Storm in een glas water.
Tot mijn grote verbazing kreeg ik zaterdag in de late namiddag een sms van onze voorzitter die ik aanvankelijk foutief interpreteerde, want het betrof een sms door onze voorzitter doorgestuurd, maar afkomstig van, naar ik nu meen begrepen te hebben, onze nieuwe operations manager Bart Foubert. Die zou naar verluidt verschillende mails en telefoons hebben gekregen over mijn artikel dat schadelijk zou kunnen zijn voor de verdere afhandeling van de overname. Het artikel was afkomstig van een zekere PVW volgens die Meneer Foubert. Nu meen ik te weten dat Bart Foubert uit het onderwijs komt en ik zou zeggen : als hij niet weet wie PVW is dan heeft hij zijn huiswerk volgens mijn bescheiden mening niet goed gemaakt. In een verder verleden was ik 23 jaar voorzitter van de Supportersfederatie en nu al meer dan 10 jaar probeer ik op de website van de Freethielvrienden Bornem, dankzij geweldige medewerkers als daar zijn Rudy Beck, Geert De Vreese en Seppe Meul, dagelijks met dank aan een fantastische webmaster Iris, een artikel (Freethielsprokkels) online zetten. Mijn enige bedoeling hiermee is het vlammetje van KSK Beveren brandende te houden binnen de fusieclub Waasland-Beveren. Het verbaast mij dan ook dat iemand die zich de titel operations manager laat toemeten, niet het lef heeft mij persoonlijk te contacteren met de vraag dit artikel in het belang van de club offline te halen, maar zijn voorzitter en Supportersfederatie in alarmfase brengt. Even later kreeg ik telefoon van de secretaris van de SF met de dezelfde vraag om mijn artikel dat ik een paar uur eerder online had gezet, op vraag van de club (de naam van de voorzitter werd zelfs gebruikt (ik durf stellen misbruikt) offline te halen.

Die secretaris van de SF haalde het zelfs in zijn hoofd om te zeggen dat als de overname niet zou doorgaan, dit mogelijks de schuld van het bewuste artikel zou kunnen zijn. Nu heb ik in de 21ste eeuw al behoorlijk wat nonsens gehoord, maar deze uitspraak tart elke verbeelding. Ik ben er mij van bewust dat zolang de laatste handtekening op een deal ontbreekt, deze niet afgerond is, maar dan zal het in geen geval komen door de bewuste Freethielsprokkels van zaterdag die ik uit respect voor club en voorzitter toch offline heb gehaald.

Belangrijk : op mijn vraag heeft Dirk Huyck mij deze morgen opgebeld en het was een zeer positieve en verhelderende babbel waaruit ik o.a. heb onthouden dat de vraag om het artikel offline te halen, niet van hem kwam. Dat het artikel op een ietwat ongelukkig gekozen moment kwam, daar kon ik hem enigzins volgen, maar er was zeker ook veel wederzijds begrip. Kortom, een storm in een glas water, want tijdens een zeer uitvoerig gesprek met onze voorzitter heb ik op geen enkel moment enig ongenoegen ten opzichte van mijn persoon gevoeld. Logisch, want mijn en Dirks streven zijn, weliswaar op een totaal verschillend terrein, exact gelijklopend, nl. het beste nastreven voor Waasland-Beveren. Om af te sluiten nog een tip voor onze operationeel manager : ik ben een actief betrokken bestuurslid van supportersclub Freethielvrienden Bornem, maar alles wat op onze website verschijnt is mijn persoonlijke verantwoordelijkheid en staat los van de supportersclub. Nog net geen buis meester Bart !

PVW.