StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Nordin Jackers keert terug en ziet dat het goed is. Maar is dat ook echt zo?

Vlak voor de eerste schooldag,in de nacht van 31 augustus op 1 september, maakte Waasland-Beveren een deel van haar schoolwerk af: een doelman halen. Met de komst van Nordin Jackers zijn we goed op weg naar een kwalitatieve ploeg. Zelf gaf hij al aan verbetering te zien tegenover vorig jaar, maar is dat ook echt zo?


"Ik ben hier amper een week, maar ik merk veel vooruitgang", dixit Nordin Jackers in een interview met HLN. Met die uitspraak ben ik het echter slechts gedeeltelijk eens. Akkoord, we hebben stappen gezet. Met Joe Efford, Alessandro Albanese en Jenthe Mertens hebben we drie goede transfers afgerond. Deze spelers toonden hun kwaliteiten ook al meerdere malen. Daarnaast hebben we met Miguel Torrecilla een nieuwe sportief directeur aangesteld. Het is te vroeg om over die man een oordeel te vellen, hij verdient alle kansen van de wereld om zich op z'n minst te bewijzen. En tot slot, binnen het social media/videoteam zijn we als club stappen aan het zetten. Vooralsnog is dat nog met schoonheidsfoutjes, die moeten er absoluut uit. Maar, we komen ergens en dat is al anders geweest.

Echter is het huiswerk alles behalve af. Als we het over de spelersgroep hebben, zou ik graag nog 4 à 5 versterkingen zien. Waasland-Beveren zal rekening moeten houden met een vertrek van Caufriez, die zal dan vervangen moeten worden. Liefst door iemand met ervaring, die beloftevolle spelers als Gamboa onder zijn hoede kan nemen. Daarnaast missen we op het middenveld nog een echte box-to-box en een 10. Met alle respect voor spelers als Schryvers, Bizimana en Kobayashi. Zeker die laatste heeft zijn flitsen maar algemeen gezien is dit trio net te wisselvallig om een vaste waarde te zijn op het hoogste niveau. Tot slot hebben we met het vertrek van Milosevic nog een spits te zoeken. Je kan je de vraag stellen of ze het willen doen met Faucher. Maar voorlopig is die nog geblesseerd. En! Stel ze kiezen voor Faucher als vaste nummer 9, dan is het op die spitspositie in de breedte ook maar erg magertjes. Behalve Din Sula heb je dan geen enkele volwaardige spits. Een extra troef achter de hand is dus zeker geen overbodige luxe. Op gebied van transfers is er dus zeker nog werk aan de winkel. En daar stopt het helaas ook niet.

Ik zei het al, qua communicatie, beeldmateriaal en updates op de website zijn we stappen aan het zetten. Maar, te vaak bevatten ze schoonheidsfoutjes. Niet alleen inhoudelijk maar ook bij het uitvoeren, van op zich, goede ideeën. En daardoor missen ze vaak het gewenste effect. Neem nu de aankondiging van Nordin Jackers. Online pakken ze uit met een goede video waarin ze voor het eerst prijsgeven wie de nieuwste aanwinst is. Of dat was toch de bedoeling. Maar gebruik dan toch een andere titel dan: "He's back. Welkom terug op de Freethiel, Nordin Jackers". Oké leuk gedaan, maar door het in de titel al weg te geven, kan je de video eigenlijk in de prullenmand gooien. Zet hem dan op een kruk en stel hem een paar vragen. Het zijn kleine dingen, en voor velen ben ik allicht aan het muggenziften, maar toch heb ik er mij weer even aan geërgerd.
Noem het beroepsmisvorming.

En natuurlijk moeten we als we binnenkort weer naar de Freethiel mogen afzakken weer kijken op die afschuwelijke en leegstaande tribune. Al ja-ren het pronkstuk der schaamte aan de Klapperstraat, en ook al jaren wordt er gezegd dat er een nieuwe tribune zal komen. Echter zijn die plannen, (alweer) tijdelijk, in de vuilbak belandt. Goed, daar heb ik begrip voor. Misschien moeten we eerst werk maken van die ook al lang aanslepende overname alvorens we gaan bouwen aan het stadion.

We zetten stappen, maar het is nog niet voldoende. Als kleine club hebben we elke dag werk aan de winkel. Met alle blikken in dezelfde richting kunnen we die broodnodige progressie ook boeken. En dan komen we met z'n allen weer met trots en veel plezier naar het stadion om onze helden aan te moedigen.

Seppe Meul.